Vízilabda kupa-győzelem: Magyarország - Ausztrália 15-9

Szita Róbert tudósítása - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. augusztus 14., vasárnap •
Az I. OMV Nemzetközi Utánpótlás Vízilabda Kupa harmadik, záró napján a mieink az ausztrálok ellen ugrottak a medencébe. Horkai György csapata az első fordulóban az olasz válogatottat győzte le szoros küzdelemben, tegnap este pedig a horvátokat. Ma délelőtt az ausztrálok sem okoztak különösebb gondot. A mieink nyerték az I. OMV kupát.
Vízilabda kupa-győzelem: Magyarország - Ausztrália 15-9

Magyarország - Ausztrália 15-9 (5-2, 2-3, 5-2, 3-2)

4. negyed: Az utolsó játékrészben sokáig nem esett gól, majd az ausztrálok törték meg a gólcsendet, a vége előtt 5 perccel 12-8-at mutatott az eredményjelző. Burián meglőtte a tizenharmadik magyar gólt, aztán jött Teleki és már 6 gól a különbség. 2 perccel a torna vége előtt. Baksa büntetőből volt eredményes, közebn Juhász Máté újra a medencébe szállt. A mieink simán győztek, s ezzel a magyaroké az I. OMV Kupa, szép volt, fiúk! 

A tornát tehát a magyarok nyerték, a 2. helyen az olaszok , a 3. helyen a horvátok végeztek, a 4. helyet pedig az ausztrálok szerezték meg. A mezőny legjobb játékosa Vadovics Viktor, a legjobb kapus a horvát Luka Podru, a torna legobb magyarjának Fekete Gergőt látták a szakemberek. 

3. negyed: Teleki meglőtte a nyolcadikat, de azonnal szépítettek, így 8-6, majd 8-7-re jönnek fel, de Kósa távolról helyreállítja a rendet, 9-7. Burián megint gólt dobott, ez volt a tízedik! Kósa Balázs újra megtalálta az ausztrál kaput, majd Fekete Gergő is kilőtte az alsó sarkot, 12-7. Juhász Máté is a medencében. 

Szünet

2. negyed: Thompson révén a vendégek kezdték jobban ezt a negyedet, 5-3. Madsen révén még jobban felzárkóztak, 5-4, sőt ő lőtte az egyenlítő gólt is, 5-5. Mi pedig kihagytuk a második büntetőt is. Nagy Ádám révén talán magunkhoz térünk, 6-5 ide. Kósa Balázs lőtte a hetediket! Kettővel vezetünk a félidőben! Kovács Barna eddig őrizte a magyar kaput és jó teljesítményt nyújtott összességében. 

1. negyed: a magyar kapuban Kovács Barnabás, az AVUS kapusa! Burián Gergő révén vezetünk, 1-0, Nagy Ádám pedig megduplázta a fölényt, 2-0! Burián már a másodikat dobta, így 3-0, de nem sokáig, mert Fekete Gergő is betalált gyorsan, 4-0! Vadovics Viktor találatával már 5-0! Kétszer is betalál az ellenfél, szépítenek, az ausztrálok góljait Nangle lőtte, 5-2. Juhász Máté, az AVUS gólzsákja is bemutatkozott a magyar válogatottban. 

10. 55 - Szép napot és magyar gólokban gazdag vízilabda meccset kívánok menindenkinek!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére