Vízilabda: akár a felsőház is összejöhet

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold és Bodorkós Máté • 2016. november 05., szombat •
A fiatal center, Kurucz Barnabás szerint hamarosan OB I-es csapat lesz Szombathelyen.
Vízilabda: akár a felsőház is összejöhet

Az AVUS 20 esztendős, soproni születésű játékosa 6 évesen kezdett vízilabdázni, tehát immár 14 éve a sportág rabja. Sopronban kezdett, majd a gyermekkorosztály tagjaként, 14 évesen, egy évre Szombathelyre került, tehát a 2010/2011-es szezonban már játszott a vasi megyszékhelyen, majd az UVSE Margitsziget játékosa lett. A fővárosban járta ki a gimnáziumot. A fővárosban eltöltött 5 év alatt Budapest Bajnokságot, OB II-t és OB I/B-t is nyert. Aztán az egri főiskolai csapat kereste meg, de ő Szombathely mellett döntött, a nyáron tért vissza Szombathelyre. Kurucz Barnabással beszélgettünk. 

Hogy kerültél újra Szombathelyre?
Juhász Tibor klubelnök hívására lejöttem, megnézett Matajsz Márk vezetőedző és itt ragadtam – idézte fel a Szombathelyre igazolás napjait a fiatal center, akinek Doma Péter (18), Polcsik Máté (18) és Galambos Gergely (15) az ,,ellenfele” a kezdőcsapatba kerüléskor.  

Milyenek voltak az első benyomásaid?
Szerintem minden rendben volt, a nyári felkészülés nagyon jól sikerült, akárcsak a nyári torna, ott is jól szerepeltünk. A bajnokság első meccsén sajnos az 4 perces kiállításom is hozzájárult a vereséghez.

Aztán jöttek a győzelmek…
Horváth Alex rutinja nagyon kellett a csapatnak, rengeteg pluszmotivációt ad, ha a kapusunk jól véd, de amikor a Kutasi Rómeó 5 gólt lőtt Kaposváron, az is hasonló erejú ösztönzés volt. A rutinos és jó játékosok mellett a jó kondi is nagyon sokat számít, főleg a 4. negyedben, az akkori listavezető, Neptun VSC elleni meccsen volt ez fontos, hiszen ekkor a csapat valamennyi tagja egymásért küzdött. Az utolsó negyedet 0-5-re hoztuk, igazi bravúr volt a hatalmas rutinnal rendelkező fővárosiak elleni győzelem.

Ha jönnek a sikerek, jönnek majd a nézők is?!
Mindenképpen, addig viszont sokat kell még dolgoznunk. A fizikai erő, de a hangulat is kiváló a csapatnál, abban bízunk, hogy az uszoda rekonstrukciójával és a minél jobb szereplésünkkel újra visszacsalogathatjuk a közönségünket.

Miben kell(ene) még fejlődnöd?
Centerként még fejlődnöm kellene a lábtempóban, a jó fizikum nagyon fontos, így sokat kellene még erősödnöm is. 

A vízilabda mellett a tanulás is sok időt és energiát elvesz…
Ez így van, testnevelő-edző szakra járok a Nyugat-magyarországi Egyetemre. Első éves nappali szakos hallgató vagyok, akárcsak csapattársam, Hajmási András. Egyelőre jól bírjuk a kettős igénybevételt.  

Lesz OB I-es csapat Szombathelyen?
Még nagyon sokat kell ezen dolgozni, de szerintem, igen. A mi célunk azonban továbbra is biztos bennmaradás kiharcolása, ám a felsőház is összejöhet. Ehhez jól kell sikerülnie az alapszakasznak és a téli alapozásnak is. Bizakodóak vagyunk, a klubvezetéstől mindent megkapunk, új felszereléssel álltunk már ki a kanizsaiak ellen is, de a szárazföldi edzésekre is minden rendelkezésünkre áll, a celli uszoda is kiváló körülményeket biztosít. 

Hogy telik az a kevés szabadidőd?
Amennyiben a fővárosban játszunk, szívesen töltöm el a szabadidőmet Budapesten, de az időigényes horgászatot is szívesen beiktatom a programomba.  

Barátok?
A csapat kapusával, Horváth Alexszel együtt laktam Budapesten, ő végigkísérte a serdülőkoromat, így vele kiváló barátságot ápolunk, de a csapat egyik gólzsákjával, Kutasi Rómeóval, és a fiatalokkal, Juhász Mátéval és egyetemi évfolyamtársammal, Hajmási Andrással is igazi barátok vagyunk.

Az OB I/B következő fordulójában a még veretlen, ugyancsak 12 ponttal álló angyalföldiek, az ASI DSE fogadja az AVUS csapatát. A meccset szombaton délután rendezik a fővárosi Kőér utcában. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére