Villámcsődület az Iseumnál

Szita Róbert - Fotó:Bodorkós Máté • 2016. szeptember 18., vasárnap •
Közlekedj ésszerűen, hogy a gazdaság is jó irányba mozdulhasson – ezt hirdeti a szeptember 16-tól 22-ig tartó Európai Mobilitási Hét. A hétvégi rendezvényeken jártunk.
Villámcsődület az Iseumnál

Szombaton, a Fedett Uszoda parkolójában trükkös biciklik és triciklik, valamint különleges járgányok várták az alternatív közlekedési eszközök kedvelőit, a Csónakázótó szigetén pedig arra hívták fel a figyelmet a szervezők, hogy az autón kívül is számos más közlekedési eszköz létezik. A drótkötélpálya, a függőhíd, a kötélhágcsó mellett dottó is közlekedett, sőt, még egy különleges biciklit is ki lehetett próbálni. 

Vasárnap pedig , a Thököly Imre és a Zrínyi Ilona utcák közötti szakaszon villámcsődülettel kampányoltak az ésszerű mobilitás mellett. Koczka Tibor alpolgármester a helyszínen elmondta, hogy Szombathelyen is egyre fontosabb volna, ha a helyiek felismernék az alternatív közlekedési eszközök adta lehetőségeket, ha letennék autóikat és egyre többen és többet kerékpároznának. 


Az európai mobilitási hét szombathelyi eseményei csütörtökig tartanak. Hétfőn ,,ki tud többet futni 3,5 perc alatt” címmel futópadon mutathatja meg bárki, mit tud, emellett reanimációs bemutató is lesz a Fő téren, a Szent Márton utca 65. szám alatti parkolónál pedig 11 óra 30 perckor lehet csatlakozni a ,,Fuss magadért egy kört” program keretében az országot körbefutókhoz.

Szerdán ügyességi versenyeket szerveznek a Fő téren, melyen bölcsődések, óvodások, általános iskolások mutathatják meg, milyen gyorsak.

Csütörtökön, az autómentes nap keretében Szent Márton Kerékpáros fesztivált rendeznek.   

 

közösség

további frisss

lap tetejére