Utolsó alkalommal nyitott ki a "Péntek Esti Ház"

vkriszti • 2014. november 30., vasárnap •
A szombathelyi Integrált Városfejlesztési Stratégia második szakaszának "Körmendi út - Óperint utcai szociális célú rehabilitáció" című városrehabilitációs projekt keretében megvalósult "LOGO itt a tér"! miniprojekt szakmai programja pénteken lezárult.
Utolsó alkalommal nyitott ki a Péntek Esti Ház

Az Óperint utca 1. szám alatt található SRT LOGO Ifjúsági Szolgálat közösségi terébe szerveztek olyan kiegészítő szolgáltatásokat a projekt keretében, mely során a fiatalok védett, mégis ingergazdag környezetben tölthetik el szabadidejüket. A programok során sokrétű tevékenységeket próbálhattak ki és új élményekkel gazdagodhattak a közösségi térbe amúgy is bejáró fiatalok, de a projekt céljai közt szerepelt a környéken élő fiatalok bevonzása is. 

A projekt keretében 15 alkalommal nyitott ki a Péntek Esti Ház, aminek köszönhetően a fiatalok péntekenként este 18 és hajnali 2 óra között alternatív szórakozási lehetőségre lelhettek - fogyasztási kényszer nélkül - a LOGO-ban. Emellett 15 héten keresztül öt témában anonim tanácsadáson is részt vehettek a betérő gyerekek. Ezek között szerepelt életvezetési, jogi-diákjogi, drogprevenciós, pályaorientációs és digitális világ konzultációs lehetőség is. 

A programot a Vasi Ifjúságért Egyesület valósította meg a „Körmendi út-Óperint utcai szociális célú rehabilitáció” című NYDOP-3.1.1/B2-k2-2013-0003 azonosító számú projektjének keretében.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére