Úszás: az utánpótlás fejlődésre ítéltetett

szróbert-HCs • 2014. július 15., kedd •
Július 12-13-án ismételten Szombathelyen rendezték meg az Országos Delfin Úszóbajnokságot. A vasi megyeszékhelyen immár második alkalommal lebonyolított eseményen ezúttal 69 úszóegyesület 470 versenyzője állt rajthoz. A Fedett Uszoda díszvendége Darnyi Tamás négyszeres olimpiai- és világbajnok vegyes úszó volt. A frisss.hu-nak nyilatkozó helyi vezetőedző kiemelte, hogy a szombathelyi úszósport utánpótlása fejlődésre van ítélve.
Úszás: az utánpótlás fejlődésre ítéltetett

Pontosan 1905 startot láthatott az, aki a szombat 12 órai első futamtól a vasárnap este 7 órakor lebonyolított utolsó vízbe ugrásig kitartott. A medence gyakorlatilag folyamatosan dübörgött az izgatott versenyzők tempózása nyomán. Kísérőkkel, edzőkkel, szülőkkel együtt közel ezerötszázan voltak jelen a kétnapos versenyen.
Ismeretes, hogy tavaly került először megrendezésre korosztályos országos bajnokság Szombathelyen. Akkor a helyi Vízmű SC a rendkívül előkelő negyedik helyezést érte el csapatban, egyéni és váltóérmeknek köszönhetően. Az igen népszerű sporteseményt az interneten, a www.szvsc.hu oldalon is nyomon követhették az úszás iránt érdeklődők.
A verseny díszvendége Darnyi Tamás, négyszeres olimpiai- és világbajnok úszó volt, aki nagyon szorgalmasan és kedvesen állt a fiatal úszópalánták rendelkezésére. 

Karlovics Csaba, a VÍZMŰ SC vezető edzője pedig arról beszélt honlapunknak, hogy tizenegy szombathelyi úszó, öt fiú és hat lány állt rajthoz, többen érmes reményekkel. 
Elég jó eredményei vannak a VÍZMŰ SC úszóinak, minden korosztályban vannak tehetségeink, a munka töretlen és csak bízhatunk benne, hogy a szombathelyi úszósport utánpótlása fejlődésre van ítélve - tette hozzá a tréner. 
Karlovics Csaba azt is hangsúlyozta, hogy Darnyi Tamás jelenléte rendkívül jót tesz a versenynek, annál is inkább, hiszen a négyszeres olimpiai bajnok rendkívül lelkesen és kedvesen állta a fiatalok rohamát, számtalan autogramot osztott ki és nagyon sok tanácsot adott az ifjú úszópalántáknak. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére