Új tornacsarnok a Farkas Károly utcában

SzR-TA • 2015. november 06., péntek •
Péntek délután az Arborétum Sportcentrumban átadták az új, nyolcszáz négyzetméteres tornacsarnokot, és ezzel megoldódott a Szombathelyi Sportiskola tornász szakosztályának elhelyezése.
Új tornacsarnok a Farkas Károly utcában

Ismeretes, hogy a Haladás-stadion átépítése miatt nekik is költözniük kellett, így ezt követően a Farkas Károly utcai Arborétum Sportcentrumban tarthatják a tornászok edzéseiket és rendezhetik versenyeiket. 

A tornacsarnok avatóján a polgármester elmondta, hogy a tornasporthoz rendkívül sok szorgalom, egyéni kvalitások és számos feltétel kell. 
Itt aztán meg kell izzadni, és rengeteg sok mindenről le kell mondani. A nemzet sportolója, a kétszeres olimpiai bajnok tornász, Magyar Zoltán azt mondta nekem, hogy amennyiben nincsenek kellő feltételek, akkor eredmények sem lesznek – fogalmazott Puskás Tivadar, majd hozzátette: ugyan még mindig nem optimálisak a feltételek, de most mi ezt tudtuk megteremteni a város legjobb tornászai számára.

Ezt követően a polgármester és Csillag Tünde Európa-bajnoki helyezett szertornász vágta át a nemzeti szín szalagot. 
A sportiskola tornászai műsorral kedveskedtek, az első és második osztályosok gimnasztikai bemutatója után már a nagyobbak is birtokba vették a csarnokot.

Előbb a serdülő lányok gerenda gyakorlatait tekinthettük meg, majd az ifjúsági és junior versenyzők mutatták be produkciójukat az új, 3 millió forintos támogatással vásárolt gumiasztalon. Ezután Weöres Sándor versére koreografált táncprodukciót, majd Dévai Boglárka, ifjúsági olimpiai hatodik helyezett tornagyakorlatát is megtekintette a kilátogató szép számú közönség. 


Ezt követően Rácz Gábor, a Szombathelyi Sportiskola:és Sportközpont Nonprofit Kft. sportszakmai igazgató-helyettese mindenkinek, így a városnak, a Magyar Tornaszövetségnek, a Szombathelyi Sportiskola és Sportközpont Nonprofit Kft-nek, a kivitelezőknek, a szülőknek, az edzőknek, a vállalkozásoknak és a magánszemélyeknek is megköszönte a támogató segítséget.


A közgyűlés határozata szerint 2017. december végéig biztosan a Farkas Károly utcában maradnak a tornászok.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére