U20-as világbajnokság: biztos magyar győzelem Németh Márióval

SzR-nso.hu • 2015. június 01., hétfő •
A magyar válogatott a triplázó Mervó Bence vezérletével 5–1-re legyőzte Észak Koreát az új-zélandi U20-as labdarúgó-világbajnokságon. Az E-csoport hétfői meccsén a Szombathelyi Swietelsky-Haladás fiatal játékosa, Németh Márió (tízes mezben) a kezdő tizenegy tagjaként 45 percet töltött a pályán.
U20-as világbajnokság: biztos magyar győzelem Németh Márióval

U20-AS LABDARÚGÓ-VB, ÚJ-ZÉLAND
E-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Észak-Korea–Magyarország 1–5 (1–2)

New Plymouth, Taranaki Stadion, 2000 néző. V: Bejarano (Costa Rica-i)
Észak-Korea: Csa – Ro, Kim, Min – Dzso Szong Hjo (Kim Szong Szun, 85.), Ri, Kim Dzsing Kvang (Kim Ju Szong, 56.), Pak – Csoe, Kim Min Csol, Szo.Szövetségi edző: An Je Gun

Magyarország: Székely – Osváth, Kecskés Á., Lenzsér, Tamás K. – Vida, Berecz (Nagy Á., a szünetben) – Kalmár, Németh M. (Forgács, a szünetben), Zsótér – Mervó (Nagy Dominik, 85.).Szövetségi edző: Bernd Storck

Gólszerző: Mervó (17., 49., 82.), Kalmár (33.), Forgács (60.), ill. Csoe (31.)
Számunkra nincs veszítenivaló – adta ki a jelszót az U20-as világbajnokság előtt a mieink német szövetségi kapitánya, Bernd Storck, bár azért minden bizonnyal célként a győzelmet kitűzve küldte pályára csapatát az előzetesen a csoport leggyengébbjének saccolt Észak-Korea ellen.
A tavalyi U19-es ázsiai korosztályos kontinenstorna ezüstérmese hozta a tőle elvárt sokmozgásos, háromcsatáros futballt. A magyar csapat került először helyzetbe, ám Kecskés Ákos közeli lövését nagy bravúrral védte Csa Dzsong Hun.
Harcosan, lendületesen futballozott a magyar csapat, egyáltalán nem keltett meglepetést, hogy a vezetést is megszereztük: Zsótér Donát bal oldali beadása után a győri Mervó Bence fejelt a kapuba. 1–0!
A volt győri Kalmár Zsolt hamar megduplázhatta volna előnyünket, de lövése az oldalhálóban kötött ki, majd Székely György is letette névjegyét a tornán, szépen piszkálta ki a jobb felső elől Kim Csol Min bombáját.
Nem sokra rá már nem állt a helyzet magaslatán sem Székely, sem a magyar védelem, ígyCsoe Dzsu Szong egyenlített (1–1), de postafordultával érkezett a válasz, ezúttal Kalmár Zsolthasznált ki egy védelmi megingást: 2–1 a magyaroknak! 
Storck a szünetben kettőt cserélt, a ferencvárosi Nagy Ádámot és az Atalantában légióskodó Forgács Dávidot is a pályára küldte. A két fiatal még alig helyezkedett el a pályán, máris 3–1-re vezettünk: Zsótér újabb forintos labdáját Mervó Bence hét észak-koreai között is a kapuba gyötörte! Forgács Dávid sem hiába állt be, Kalmár szabadrúgása után a bal sarokba fejelt, némi észak-koreai közreműködéssel, és máris 4–1 ide!
Továbbra is lelkesen támadtak az ázsiaiak, de már a középpályán megszűrte a támadásokat a Kalmár vezette magyar csapat, és védelmünk sem ingott már meg. Remek kontralehetőségek is adódtak a kitámadó ellenfélnek köszönhetően, az egyik ilyen alkalmat megragadva Mervó Bence egy vérforralóan pimasz góllal megszerezte a harmadik találatát. 5–1, remekül rajtoltak U20-asaink a korosztályos világbajnokságon.

Közben Brazília 4-2-re győzte le Nigériát. Németh Márióék legközelebb csütörtök 9 órakor (magyar idő szerint) lépnek pályára, akkor a brazilok lesznek az ellenfelek, a meccset a DunaTv közvetíti.    

Fotó: fifa.com

közösség

további frisss

lap tetejére