Torna Világkupa: Berki győzött, Dévai és Kovács harmadik lett

SzR-matsz.hu - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. október 08., szombat •
Egy arannyal és két bronzéremmel gazdagodtak a magyarok a Torna Challenge Világkupa döntőinek első napján, Szombathelyen.
Torna Világkupa: Berki győzött, Dévai és Kovács harmadik lett

Szombat délután lólengésben olimpiai bajnokhoz méltóan Berki Krisztián kiváló, a pontozó bírók szerint 15.833 pontot érő gyakorlatot mutatott be, ezzel pedig megnyerte a szert.

A cél az volt, hogy a gyakorlatot végigcsináljam, és lehetőleg hiba nélkül. Ez sikerült, bár az elején az ollók egy picit ’koszosak’ voltak, de összességében örülök, hogy itt, Szombathelyen egy győzelemmel sikerült visszatérnem a nemzetközi versenyek világába – mondta az olimpiai világ- és Európa-bajnok tornász, aki sérülés miatt egy évet maradt távol a versenyektől. A VK-t megelőzően az országos bajnokságon indult el, amelyet szintén megnyert.

A matsz.hu helyszíni beszámolója szerint felemás korláton az olimpikon Kovács Zsófia harmadik lett, míg Divéky Luca hatodikként zárt. Kovácsot a döntő két kínai versenyzője előzte meg. Aranyérmes lett XieYufen, míg a második helyen LyuJiaqi végzett. A riói olimpiát megjárt tornász szerint sokat kell fejlődnie erőnlétben.

A riói játékok után volt egy pihenő, így az erőnlétem nem olyan, mint az olimpián volt. Örülök az éremnek – mondta Kovács Zsófia.

A harmadik magyar érmet a szombathelyi Dévai Boglárka szerezte, miután harmadik lett ugrásban.

Még az is megfordult a fejemben, hogy nem indulok a döntőben, ugyanis a bemelegítésen aláfordult a bokám. Aztán úgy döntöttünk, hogy megpróbálkozom a fináléval. Most is fáj… – nyilatkozta a döntő után Dévai. Ugyanebben a döntőben volt érdekelt Böczögő Dorina is, aki ötödik lett.

A férfi talaj fináléjában is volt egy magyar: Vágner Levente hatodikként végzett.

Vasárnap 15 órakor folytatódnak a finálék, a férfiaknál ugrásban, korláton és nyújtón hirdetnek eredményt, míg a nőknél gerenda és talaj döntőt rendeznek.

A vasárnapi finálék, mint ahogy a VK eddigi versenyei is élőben nézhetők a www.matsz.hu oldalon.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére