Tetkómustrán jártunk a szombathelyi sportolóknál

PCS - fotó: Bodorkós Máté, BE, BB • 2017. augusztus 04., péntek •
Ezúttal Baranyai Enikő és Bochoda Benjamin mutatta meg ízléses és komoly történettel bíró varratait.
Tetkómustrán jártunk a szombathelyi sportolóknál

Két igencsak eltérő sportágban jeleskedik Baranyai Enkő és Bochoda Benjamin. Egy dolog mégis összeköti őket - mindkét sportoló több tetoválást is visel testén. Baranyai Enikő a Haladás VSE kézilabdázója életének fontosabb történéseit rögzítette ízléses módon. A testépítők világában rendkívül eredményesen szereplő Bochoda Benjamin pedig a küzdősportok világához köthető motívumokat részesítette előnyben.

Nem csak a konditeremben, hanem a színpadon, a versenyen is dagadó izmokkal kell kirukkolnia a szombathelyi sportolónak, Bochoda Benjaminnak. Néhány év leforgása alatt mindkét karján jól látható tetoválások jelentek meg. A jelentése viszont még bennünket is meglepett, hiszen nem csak egy fellángolásról volt szó, amikor beült a szalon székébe a testépítő.

Komoly életút áll eddig mögöttem, ezt szerettem volna megörökíteni. Nem is a világ felé, sokkal inkább önmagam számára. Elég, ha csak egy pillantást vetek a karjaimra és pontosan tudom mit értem el eddig és milyen rögös út vezetett idáig. A bal karomon egy szamuráj és egy tigris harca látható, ez jelképezi a másokkal megvívott harcaimat. Természetesen nem fizikai, sokkal inkább lelki csatákról van szó.

A jobb karomon egy sárkány látható, ami a gyerekkoromat idézi fel és felette egy gésa található. Ő jeleníti meg életemben az örök és csodálatos nőt. Szerintem fontos megemlíteni, hogy a tetoválás önmagunk kifejezésére szolgáljon és ne divatból vagy hóbortból keressük fel a tetováló stúdiót.


Hasonló véleményen van a Haladás kézilabdázója Baranyai Enikő is, aki testének különböző pontjaira varratta rá élete legfontosabb állomásait.

Az első tetoválásom néhány éve ékesíti a karom. A szüleim születési dátumát varrattam fel, mert számomra nagyon fontosak és óriási köszönettel tartozom nekik, hogy idáig eljutottam. Nélkülük biztosan nem tarthatnék itt. Tehát a szeretetem és a tiszteletem jeleként tetováltattam először.

Bizonyára a következő idézetet mindenki hallotta: ami nem öl meg, az erősebbé tesz! Ezt vallja Enikő is és nyomatékosításként magára varratta motivációként. Véleménye szerint minden okkal történik, így a sok jó dolog közé megesik, hogy rosszat is kapunk az élettől, de ez így van rendjén. Ezeken a negatív dolgokon kénytelenek vagyunk túllépni...

A nyár elején pedig bővült a tetoválások száma, hiszen a Haladás kézilabdázója egy látványos, ugyanakkor visszafogott ábrát varratott magára. A levegő, tűz, föld és víz elemeinek fontosságát és összekapcsolódását jelképezi. Ez az ábra egyébként azért került Enikő testére, mert nagyon megtetszett neki. Meg tudjuk érteni!

Egyébként a zöld-fehérek játékosa hosszú ideig gondolkodott, hogy barátnőjével csináltasson egy tetoválást. - Majd egy hirtelen gondolattól vezérelve megláttunk egy tetováló szalont az utcán bementünk, másnapra időpontot is kaptunk. Az elején kicsit féltünk, de aztán elkészült és utána még lett pár mindkettőnknek. Az egyik kedves ismerősöm mondta nekem még régebben, hogy ha elkezdtem akkor egynél biztos nem állok meg és így is lett - mesélte nevetve Enikő.

közösség

további frisss

lap tetejére