Szombaton újra lehet hacukázni!

frisss.hu Fotók: Hacuka/Zergi Borbála • 2016. március 03., csütörtök •
Egyre menőbb dolog Szombathelyen a közösségi vásározás.
Szombaton újra lehet hacukázni!

A közösségi vásárnak garázsvásár néven már elég nagy hagyománya volt korábban is, főleg Amerikában. A budapesti Gardrób mintájára, létrejött tavaly októberben Szombathelyen is egy közösség vásár, Hacuka néven. A tapasztalatok szerint a vásár személyes kontaktusa, kézzel foghatóbb formája sokkal jobb, mintha valaki online akarná értékesíteni a megunt, használt dolgait.

Gellai Ildikó, a Hacuka társszervezője csütörtök reggel a Frisss FM adásában elmondta: „Sok előzetes szervezést igényel Nárai Erna barátnőmmel együtt egy hacukázás, jelenleg a Facebookon szerveződünk, mindig az aktuális Hacuka-eseményt kell keresni.”

A vásár helye korlátozott, jelenleg tizenkettő asztalnak van hely, de a szervezők tervezik, hogy bővítik a teret. A Thököly utca 36 alatt (a régi Irokéz Galéria helye) várják a vásárlókat szombaton (március 5.) reggel nyolctól délután egy óráig. Márciustól minden hónap első szombatján lehet majd hacukázni, de az már biztos, óriási a siker, májusig betelt az összes asztal.

A megunt, elsősorban jó minőségű új, vagy használt ruhákat, gyerekholmikat, ékszereket, régiségeket, szoktak hozni a kiállítók.

Vonatkozó jogszabály szerint, évi 600 ezer forintig adómentes az ilyenfajta tevékenység, viszont be kell vallani az adóbevallásban. Ellenben aki saját terméket készít az blokk köteles, az árusok ezekre  szerencsére nagyon odafigyelnek, ez mindenkinek a saját felelőssége.

 

közösség

további frisss

lap tetejére