Szombathelyi vízilabda: cél az erős középmezőny!

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté és Tóth Arnold • 2016. augusztus 26., péntek •
Karácsonyi Vazult (képünk jobb szélén) annak idején azért szerződtette az AVUS, hogy a távlati cél, akár az OB I-be történő feljutás is megvalósulhasson.
Szombathelyi vízilabda: cél az erős középmezőny!

A KSI-ben és az FTC-ben nevelkedett, majd korábban Szegeden, az OB I/B-ben, Pécsett pedig az OB I-ben is szerepelt vízilabdázó kapás szél, kapás hátul, vagy rossz kéz hátul posztokon szerepel az AVUS OB I/B-s csapatában, ez egyébként balátlövőnek felel meg kézilabdában, de – mint mondja – szívesen bekkel is.  


Egy sajnálatos térdszalag-szakadás után Egerben, majd a francia bajnokságban is szerepelt 24 éves játékos tavaly erősítésnek érkezett Szombathelyre és azóta is nagyon jól érzi magát itt. 
Barátságos, családi hangulat uralkodik a csapatnál, mind az edzéseken, mind pedig azon kívül is. A közösségi élet, a csapatmunka kiváló, sikernek tartom az OB I/b-be történő feljutást, aztán persze szeretnénk hamar, akár 2-3 éven belül az OB I-be is feljutni – nyilatkozott honlapunknak Karácsonyi Vazul. 

A rutinos játékos hozzátette: úgy gondolom, hogy sikeresen átalakult a csapat, többen is kiváló erősítésként érkeztek, de Matajsz Márk vezetőedző is teljesen más játékstílust képvisel. Számomra nagyon jó benyomásokat keltett az eddigi edzésidőszak, Márk kiválóan összeszedi a csapatot, sokoldalú képzést ad, hiszen az erősítő- és kondi edzéseink mellett a lábtempós edzések is nagyon jó célt szolgálnak. Nyilván össze kell még szoknunk, hiszen több új játékosunk is van, de szerintem jó úton haladunk. Jómagam elég univerzálisnak tartom magam, szerintem majdnem mindenhol tudok játszani, de majd meglátjuk, mi a mester elképzelése velem kapcsolatban.

Az AVUS gólzsákja szerint az első szezonban nyilván az OB I/B-ben történő bennmaradás a reális cél, de akár az erős középmezőnyig is felküzdhetik magukat az aligátorok. Aztán jöhet az új, a saját medence és az OB I.

Szóval minden minden feltétel adott lesz a kiváló szerepléshez. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére