Szálláshely és transzfer: célba ért a kerékpáros projekt

SzR • 2015. március 27., péntek •
Koczka Tibor alpolgármester szerint a kialakított túraútvonalak minden hétvégén megtölthetők lesznek programokkal, emellett a kerékpárutak melletti infrastruktúra is kialakulhat. Ez egyébként a „CYCLING AT-HU - Határtalan kerékpáros élmény” projekt kerékpáros bejárással egybekötött csütörtök esti projektzáró rendezvényén hangzott el, Vaskeresztesen. Az osztrák-magyar közös projekt során kerékpározásra tették alkalmassá a Narda - Schandorf közötti utat, emellett a Savaria Turizmus Nonprofit Kft., munkatársai öt, Szombathelyről startoló kerékpáros túraútvonalat is kidolgoztak.
Szálláshely és transzfer: célba ért a kerékpáros projekt

Honlapunk azt is megtudta, hogy eredményes volt a stájer Thermenland, Dél-Burgenland és Vas megye között már évek óta folytatott egyeztetés a kerékpárutak összekapcsolásáról, illetve a határon átnyúló kínálat hozzáadott értékének kihasználásáról. 
Negyvenöt kilométer kerékpározás után érkeztek meg a vaskeresztesi helyszínre a projektzáró résztvevői, akiktől megtudtuk, hogy a fejlesztési elképzelések gyakorlati kivitelezésére a „CYCLING – Határtalan kerékpáros élmény” projekt keretében, az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-13 támogatásával nyílt lehetőség. 
Vörös-Borsody Csilla, Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője a projekt értékelése során elmondta, hogy bízik a folytatásban, hiszen már Szombathelyen is működnek olyan partnerek, akik kerékpáros csomagokkal várják vendégeiket. Hozzátette: A marketinget még erősíteni kell, hiszen a lényeg a határon átnyúló kerékpáros turizmus fejlesztése. Az ügyvezető fontosnak nevezte, hogy a kialakított szolgáltatói lánc tartalmazzon szálláshelyet, attrakciót, és transzfert is.
Az esemény lehetőséget adott arra, is hogy az osztrák-magyar szakértők a határtérség kerékpáros turizmusának jelenéről, jövőbeli stratégiai fejlesztési irányairól; az európai kerékpáros turizmus kereslet-vendégforgalom növekedés trendjéről is eszmét cseréljenek. 
A zárórendezvényt résztvevőit a szombathelyi alpolgármester és Galvanics Krisztina nardai polgármester mellett az oberwarti régió turizmus-szövetség vezetése részéről Josef Kappel elnök és Hans Peter Neun is köszöntötte. 

közösség

további frisss

lap tetejére