Ezek a szabálysértések, bűnügyek történtek a hétvégén

vkriszti • 2014. november 10., hétfő •
Helytelen kutyasétáltatás, viráglopás és erőszakos koldulás is volt a hétvégén Szombathely utcáin.
Ezek a szabálysértések, bűnügyek történtek a hétvégén

A Pelikán parkban egy idős hölgy a virágágyásból november 8-án  virágokat akart  eltulajdonítani.  Az ügyeletes hangszórón felszólította a cselekmény abbahagyására. A hölgy a virágokat visszaültette. Vele szemben figyelmeztetést alkalmazott időközben a helyszínre érkező reagáló egység.

Négy esetben ugyancsak a hangszórón keresztül figyelmeztette az ügyeletes a kutyasétáltatókat a Fő téren, a Pelikán parkban,  felhívva a figyelműket  a póráz kötelező használatára.

A reagáló egység tagjai egy esetben intézkedtek ugyancsak szombaton a Fő téren zaklató módon történő koldulás miatt.

A Szombathelyi Közterület-felügyelet Szolgálatirányítási  Központjának ügyeletese a térfigyelő kamerán észlelte, hogy november 9.-én az esti órákban két személy gyanúsan viselkedik a Pelikán parkban. Cigarettát sodortak, de láthatóan izgatottak voltak. Felmerült a kábítószer fogyasztás gyanúja ezért a helyszínre érkező  reagáló egység tagjai (egy közterület-felügyelő és egy rendőr) igazoltatták őket, majd a ruházat átvizsgálás során az egyik személy ellenállt a jogszerű intézkedésnek, ezért vele szemben kényszerítő eszközként bilincset alkalmaztak és előállították a Szombathelyi Rendőrkapitányságra.

(Fotó: vaol.hu)

közösség

további frisss

lap tetejére