Stieber Zoltán: ez pályafutásom legszebb gólja!

SzR-nso.hu - Fotó: Hegedüs Gábor • 2016. június 15., szerda •
Sokak szerint az Európa-bajnokság eddigi legszebb gólját lőtte a 27 esztendős sárvári születésű Stieber Zoltán, aki az osztrákok elleni meccs 87. percében gyönyörűen emelte át a játékszert szomszédok kapusán.
Stieber Zoltán: ez pályafutásom legszebb gólja!

Stieber Zoltán Egervári Sándornál lett válogatott 2011-ben, de csak csereként játszhatott. Pintér is kipróbálta egy barátságos meccsen, majd Dárdai építette be csapatába. Storcknál még sokat nem bizonyíthatott, csak egy, a románok elleni tétmeccsen szerepeltette. Egy fontos győzelmet így is neki köszönhetünk, Finnországot a 82. percben vertük a bombagóljával.

A magyar csapat második góljának felelőse a 79. percben lépett pályára az egész meccs legjobbja, Kleinheisler helyett. Aztán a 87. percben Priskin Tamástól kapott mesteri labdával egészen a 16-oson belülre ,,gyalogolt" a labdával.

Az nso.hu-nak adott nyilatkozatában így emlékezett vissza az osztrákok elleni találatára: „Az első gondolatom az volt, hogy megbököm a kapust, aztán beugrott egy pillanatra, hogy talán mégis inkább el kellene passzolnom mellette, de hála istennek, így döntötten. Azt gondolom, ez pályafutásom egyik, ha nem a legszebb gólja.”

Stieber Zoltánról érdemes tudni, hogy 1988. október 16-án született Sárváron. A magyar válogatott labdarúgó az Újpestnél nevelkedett, ahol 1999-2005 között együtt szerepelt a korosztályos csapatokban Szalai Ádámmal, majd az Aston Villa csapatának a labdarúgó akadémiájára került. 2005-től játszott a junior- és a tartalékcsapatban. Jelenleg a Nürnberg játékosa a Hamburg-tól kölcsönben. Apja ex-profi futballista, Stieber József, testvére aktív profi labdarúgó, Stieber András.
Az Aston Villa után kölcsönben a Yeovil Town labdarúgója lett, majd 2009-ben országot váltott és Németországba, a Bundesliga 2-be igazolt. Először a TuS Koblenz-ben hívta fel magára a figyelmet, majd az Alemannia Aachen játékosaként szerzett nevet magának az országban. Ezek után felfigyelt rá az 1. FSV Mainz 05, ahol leginkább csak tartalék volt. 2012-ben visszaigazolt a másodosztályba a Greuther Fürth csapatába. 2014. nyarától ismét a Bundesligában szerepel a Hamburg csapatával. 2016.januájában a kevesebb játéklehetőség miatt kölcsönbe a másodosztályú 1. FC Nürnberghez került.

Pályájáról további részleteket ITT olvashat. 

Emlékeztetőül a meccs jegyzőkönyve:
LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
F-CSOPORT, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–AUSZTRIA 2–0 (0–0)
Bordeaux, Nouveau Stade de Bordeaux, 34 424 néző. Vezette: Turpin (francia)
MAGYARORSZÁG: Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Gera, Nagy Á. – Dzsudzsák, Kleinheisler (Stieber, 79.), Németh K. (Pintér Á., 89.) – Szalai (Priskin, 69.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck

AUSZTRIA: Almer – Klein, Dragovic, Hinteregger, Fuchs – Baumgartlinger, Alaba – Harnik (Schöpf, 78.), Junuzovic (Sabitzer, 59.), Arnautovic – Janko (Okotie, 65.). Szövetségi kapitány: Marcel Koller
Gólszerző: Szalai (62.), Stieber (87.)
Kiállítva: Dragovic (66.)

közösség

további frisss

lap tetejére