Sport és informatika: egészséges életmód és angol nyelv

SzR-HE • 2015. október 03., szombat •
Megújult sportpályák, új kosárlabda-pálya és informatikai labor – ezt láttuk az Oladi Simon István utcai Általános Iskolában.
Sport és informatika: egészséges életmód és angol nyelv

Az oladi Simon István utcai Általános Iskolában a nyári szünetben végrehajtott fejlesztések eredményeként három sportpálya is megújult. A két hete átadott jégkorong-pálya után, pénteken a kosár- és a kézilabda rajongó diákok is örülhettek, hiszen újabb sportpályák újultak meg, illetve új kosárlabdapálya létesült.

A Falco KC kiválóságai, Váradi Benedek csapatkapitány, és az észt Hallik közreműködése, valamint Váradi Kornél játékvezetése mellett a gyerekek már birtokba is vették a kosárpályát és bemutatták tudásuk legjavát. De nemcsak a sport, a számítástechnika is reflektorfénybe került, hiszen informatikai labort is átadott Puskás Tivadar polgármester. 

Az idei tanévben négy szombathelyi iskolában indítottuk el az informatikai laborok működését, az Aranyhíd iskola után most az oladi iskolában is birtokba vehették a gyerekek a 20 számítógéppel és monitorokkal felszerelt oktatótermet. Tudjuk, hogy a 21. század az informatikáé, így leginkább a számítógépek és az angol nyelv hódít a diákok körében, de bízunk benne, hogy a sportpályák is kellő motivációt jelentnek majd és a mozgásra ösztönzik gyermekeinket – nyilatkozta honlapunknak Puskás Tivadar.  

A frisss.hu a helyszínen megtudta, hogy a jövőt és az egészséget szolgáló városi fejlesztések részeként a két sportpálya teljes felújítása és a harmadik sportpálya korszerűsítése összesen 16,5 millió forintba került. 
A négy szombathelyi iskolában létrehozott informatikai laboratóriumok 27 millió forintos forrásból valósultak meg. Az ünnepélyes átadón a polgármester mellett Fodor István, a Klebersberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szombathelyi tankerületi igazgatója és Rettegi Attila önkormányzati képviselő, az iskola igazgatója is megjelent. 

 

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére