Sima vereség Pakson: Atomerőmű - Falco 83-62

Szita Róbert tudósítása • 2016. február 06., szombat •
Élő közvetítésünkből tudhatták meg, hogy a listavezető otthonában szeretett volna győzni ma délután a Falco. Sajnos ez nem sikerült, hiszen a paksiak nagyon stabil csapatot alkottak és visszavágtak az Aréna Savariában elszenvedett őszi vereségért. Kálmán László csapata ma csak a harmadik negyedben nyújtott jó teljesítményt. Folytatás szerdán a nyíregyháziak ellen.
Sima vereség Pakson: Atomerőmű - Falco 83-62

Atomerőmű SE – Falco KC Szombathely 83-62 (27-9, 18-14, 18-27, 20-12)

ASE Sportcsarnok, Paks
V.: Benczur T., Hegedüs T., Frányó P. (Farkas Z.)

A meccs után Kálmán László elmondta: nagyon rossz ritmusba kerültünk már az első negyedben, és csak a harmadik 10 perc volt számunkra elfogadható. A hazaiak fizikai fölényben voltak ellenünk, gratulálok nekik, mert jobbak voltak ma. Ennek ellenére remélem, hogy győzni is tudunkmajd idegenben. 

4. negyed: Eilingsfeld kosarával indult sajnos a negyed, majd Csomagic duplája jött, aztén két hazai tripla után megint 19 pontos a különbség, 71-52. Úgy néz ki elment a meccs. A sárga-feketék középtávoli dobókísérletei sorra kimaradtak, 72-58 volt az állás, amikor 3 perccel a vége előtt Schmidt Béla is időt kért. Jókor jött ez, mert a hazaiak még magabiztosabbá tették a győzelmet. Az utolsó 2 percben Kálmán László a fiataloknak is lehetőséget adott, a végén 83-62-t mutatott az eredményjelző. 

3. negyed: Wright kosarával indul a harmadik tíz perc, aztán minden ugyanott folytatódott, ahol a szünet előtt abbamaradt, ls 2 perc elteltével, 52-25-nél már megint időkérésre volt szükség. Rundles és Wright tartja életben a reményeket és 20 ponton belülre jött a Falco, 55-39. Robinson triplája megint jókor jött a hazaiaknak, de Rakic is tudja, hogyan kell 3 pontosakat szerezni, 63-50. Simán hozta ezt a negyedet a Falco, és így még van esély a végére, 63-50. 

Szünet. Nagyon nagy fordulatra lenne szükség ahhoz, hogy a Falco győzelemmel távozzon a listavezető otthonából. 

2. negyed: A játékrész elején a paksiak tovább növelték előnyüket, már 31-9!!!. A Falco Csomagic labdaszerzése és kosara után tér magához, 31-13. Rengeteg labdát szerzett ezekben a pillanatokban a hazai csapat, a passzsávban több labdát is elhalászott az ASE. A volt Falco-játékos, Will Tamás is bevette a kosarunkat, 35-13, de Wright és Rakic pontjaival újra,,csak" 18 pont a különbség. A hetedik tripla kísérletből sikerült az első 3 pontos, Butorac révén 35-20. Jó lenne felzárkózni, mondom halkan, de a hazaiak kézben tartják a meccset, 40-20-nál megint időt kért Kálmán László. Nagyon kevés az egy félidő alatt szerzett pontok száma, 45-23-ra vezet a Paks.  

1. negyed: A feldobás után a sárga-feketéké lett a labda. Csomagic szerezte az első pontokat, 0-2. Aztán kiegyenlítettek, de a kanadai Wright kosarával újra szombathelyi előny, 4-5. Ezután belelendültek a hazaiak, egymás után dobták a kosarakat, és a 11 pontos rohanással már 13-5 oda. Kálmán László azonnal időt is kért. Minden bejött a paksiaknak, tripla, dupla és lepattanó is az ő nevük mellett, már 22-6. Wright sajnos csak egyesével tudja csak kihasználni a büntetőket. Kiütés az első negyed vége, 27-9. Reméljük nem dőlt még el a meccs, mindenesetre nagyon gyorsan össze kell szedni magát a sárga-feketéknek. 

A kezdőcsapatok:

ASE: Dunn – Medve – Barnies – Eilingsfeld – Siladji.

Falco: Rakic – Rundles – Váradi – Csomagic – Wright.

16 óra - Itt vannak a kezdőcsapatok, most már ne menjenek messzire. 

15.55 - Szép napot és szombathelyi kosarakban gazdag sportélményt kívánok minden kedves olvasónknak. 

közösség

további frisss

lap tetejére