Schimmer Szabolcs: nemcsak a pályán, azon kívül is jó az összhang

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. május 15., vasárnap •
Fél életét zöld-fehér színekben töltötte a 32 esztendős Schimmer Szabolcs, aki szerint az elmúlt szezonban nagyon erős és stabil csapattá vált a Haladás. A 23-as mezt viselő játékossal beszélgettünk.
Schimmer Szabolcs: nemcsak a pályán, azon kívül is jó az összhang

A 182 centiméter magas védő a 2015/2016-os szezon hajrájában vált újra kezdőemberré.  

Te hogyan értékeled az 5. helyezést? 
Természetesen nagyon boldog vagyok én is, hiszen a bronzérem és a korábbi 5. hely után ez a helyezés is ott van a TOP 3-ban, ami a Hali történetét illeti. 

Meglepő ez a szereplés vagy számítottatok rá?

Általában azért küzdünk, hogy a középmezőny tagjai legyünk, idén viszont sikerült az élmezőnyhöz felnőnünk. Nagy eredménynek tartom az 5. helyet, hiszen ebben a 12 csapatos bajnokságban nagyon kemény meccseket játszottunk és mindenkivel háromszor is meg kellett harcolni a pontokért. Az előkelő helyezés mellett annak is nagyon örülök, hogy a szurkolóinknak boldogságot tudtunk szerezni. Drukkereink 12. játékosként buzdítottak bennünket, nélkülük nem jött volna össze az 5. helyezés. 

Mégis minek köszönhető a siker?
Egy focicsapat akkor sikeres, ha a játékosok között nemcsak a pályán, de a pályán kívül is jó az összhang. Ez egy nagyon jó társaság, Király Gábor hazatérésével, a minőségi külföldi labdarúgók gyors beilleszkedésével és persze Mészöly Géza szakmai stábjával nagyon megerősödtünk. Emelett továbbra is számos szombathelyi kötődésű és saját nevelésű játékost tudunk a keretben, ez szintén emeli a Hali erejét. 

Jön a nyár, lesz-e alkalom a kikapcsolódásra?
Igen, nagyon fontos és szükséges is a pihenés. én is elutazom egy kicsit kikapcsolódni, hogy június közepén újult erővel csaphassunk a lecsóba. 

Schimmer Szabolcs családjával, Jánvári Gábor pedig párjával együtt utazik nyaralni Ciprus szigetére. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére