Savaria Takarékszövetkezet a PénzSztárverseny megyei házigazdája

frisss.hu infó, fotó: pensztar.hu • 2015. szeptember 15., kedd •
Október 4-ig lehet még jelentkezni!
Savaria Takarékszövetkezet  a PénzSztárverseny  megyei házigazdája

Ismét megmérettethetik magukat a középiskolások a pénzügyi ismereteik bővítését elősegítő országos pénzügyi-gazdaság versenyen, a PénzSztáron. A szervezők – a TakarékBank főtámogatásával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt szakmai partnerségével –már harmadik alkalommal hirdetik meg ezt vetélkedőt, amelynek alapvető célja, hogy játékos formában felmérje a diákok tudását, fejlessze pénzügyi kultúrájukat, egyúttal segítse a középiskolákat pénzügyi oktatási innovációs törekvéseik megvalósításában.

A PénzSztár versenyre 2015. október 5-ig jelentkezhetnek négyfős, 14-20 éves középiskolásokból álló csapatok, Szombathelyen a Savaria takarékszövetkezet lesz a PénzSztár verseny házigazdája. Jelentkezni 2015. október 4-ig lehet,ezen az oldalon található regisztrációs lap kitöltésével. A nevezés díjmentes, a jelentkezés feltétele csupán annyi, hogy a négyfős csapatok tagjai ugyanabba a középiskolába járjanak, 14-20 év közötti diákok legyenek és a 2015/2016-os tanévben aktív középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkezzenek.

Fotó: tozsdeforum.hu

A közgazdasági szakközépiskolák és a nem szakirányú oktatási intézmények csapatai egyenlő eséllyel indulhatnak, hiszen nem tartozik a követelmények közé, hogy a versenyzők gazdasági alapképzésben részesüljenek.

Fontos tudni, jók a tapasztalatok, ugyanis  több száz középiskola több ezer diákja gazdagodott már új pénzügyi ismeretekkel, gyakorlatban hasznosítható tudással, élményekkel és értékes nyereményekkel az első két PénzSztár versenyen.

Fotó: tozsdeforum.hu

Az egymást követő fordulók során a csapatoknak különféle típusú és fokozatosan nehezedő feladatokat kell megoldaniuk, amelyhez a pénzügyi-gazdasági tájékozottság mellett általános műveltségre, logikus gondolkodásra és gyakorlati készségekre is szükség van. A felkészüléshez felhasználhatók a korábbi évek feladatsorai, a feladattípusok leírásai és a verseny szakértői által ajánlott háttéranyagok.

A csapatok először két online teszten, majd a 23 helyszínen megrendezett megyei selejtezőkben, a 8 helyszínen megtartott regionális középdöntőkben, valamint a budapesti elődöntőben és döntőben mérhetik össze a tudásukat, s közben rengeteg tapasztalattal és több millió forint összértékű nyereménnyel gazdagodhatnak. 2015-ben a fődíjat a nyertes csapat minden tagjának járó, 100 ezer forint értékű TakarékBank bankkártya és a fő médiatámogató HVG által felajánlott egy-egy okostelefon jelenti, de a versenyzőket további értékes ajándékok és nyeremények is várják fordulóról fordulóra. A legkiválóbb felkészítő tanárok munkáját különdíjjal ismerik el.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére