Savaria Karnevál Junior

frisss.hu - Fotó: Tóth Arnold • 2015. június 06., szombat •
Már a tógás nagyrendezvényből is van diákváltozat. Mutatjuk, hogy sikerült. Fotókat is hoztunk.
Savaria Karnevál Junior

A Savaria Karnevált idéző hangok zaja szűrődött ki a Történelmi Témaparkból. Bent a huszonkét általános és középiskolai csapat éppen akkor érkezett meg a hivatalos felvonulásról, mikor a frisss.hu stábja odaért a helyszínre. A felvonulás a hagyományos augusztus végi esemény gyerek változatának minősül, külsőségeiben biztos. Bár ugyanúgy kaptak rendőri felvezetést és részt vettek itt is a hagyományőrző egyesületek, ez a karnevál kicsit döcögősebb volt, mint amit megszoktunk.

Na de, nem baj. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az első Diákkarnevál Szombathelyen. A Történelmi Témaparkban pedig egész napos ügyességi és sport, valamint műveltségi vetélkedők váltják egymást. Mindezt tógában teszik a diákok, hogy a római életérzés egész nap rájuk ragadjon. A kézműves megmérettetés mellett kicsivel odébb, a Ferences kertben harci játékok folytak íjászkodással, dárdahajítással, bigaszekér húzással…

Hogy ne csak a mozgás jegyében teljen a nap, az oberwarti gimnázium színjátszó körének tanulói adják elő darabjukat.

Fodor Istvántól, a szombathelyi tankerület igazgatójától megtudjuk, a rendezvény célja, hogy az iskolákat minél jobban bekapcsolják a város életébe. „Az a cél, hogy a diákok majd részt vegyenek a nagy karneválon is.” 

Mutatjuk ezt fotókon: 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére