Rajtceremónia és rallye-party

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. május 21., szombat •
Az Iseum Rallye péntek esti rajtceremóniáján utcabáli hangulatot idéző, látványelemekkel tarkított bulin mutatkozott be valamennyi résztvevő az autósport szerelmeseinek. Fotóriporterünk minden esélyest megörökített.
Rajtceremónia és rallye-party

Ötvenöt autó sorakozott fel péntek este az Iseum előtt, hogy bemutatkozzon a nagyérdeműnek és, hogy az autóversenyzők és navigátoraik elmondják a bajnoki futam előtti várakozásaikat. 

Az országos bajnokság harmadik futamát Molnár Miklós alpolgármester nyitotta meg, aki rövid köszöntőjében a városmarketing szempontjából kiválónak nevezte a sporteseményt, de abban is bizakodó volt, hogy a tavalyihoz hasonlóan az idei Iseum rallye is nagyon látványos és izgalmas verseny lesz. 

A rajtceremónián a legnagyobb taps az R5-ös technikákat és a legnagyobb esélyeseket, így a címvédő Herczig-Bacigal, valamint a korábbi hétszeres magyar bajnok ifjabb Tóth – Szőke párost fogadta.

Az autók felvonulása és bemutatkozása után rallye-partyn ismerkedhettek meg a versenyzőkkel az autósport szerelmesei. 

Miközben ezeket a sorokat olvassák, a rallye első gyorsasági szakasza szombat reggel már elkezdődött a Farkaserdőnél. A mezőny a szombathelyi repülőtér környékére kb. 10 óra 33 perckor érkezik. Érdemes lesz ide kilátogatni, hiszen a ,,rallye-katlanban” látványos oldalirányú csúszások, bukkanókkal tarkított pályaszakaszok várnak a versenyzőkre és autócsodáikra.  

A rallye valamennyi szakasza ingyenesen megtekinthető, a legfontosabb eseményekről, a verseny állásáról a FRISSS FM és a frisss.hu folyamatosan beszámol.  

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére