Plózer Petra személyében vérbeli center érkezett a SzoESE palánkja alá

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2016. november 06., vasárnap •
A 16 éves lánynak határozott tervei vannak jövőjét illetően.
Plózer Petra személyében vérbeli center érkezett a SzoESE palánkja alá

A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület és Sportiskola kerete alaposan megváltozott a nyáron. Több játékos távozott és érkeztek is páran a vasi megyeszékhelyre. Természetesen Szabó László együttesében több tehetséges fiatal is pattogtat. Köztük van Plózer Petra, akinek fiatal kora ellenére nagy jövőt jósolnak. A csaknem 190 centiméter magas játékosnak minden lehetősége megvan, hogy csapata húzóemberévé váljon pár éven belül.

Mikor pecsételődött meg a sorsod, hány évesen kerültél kapcsolatba a kosárlabdával?

Körülbelül 10 éve, szóval elég korán. Édesanyám óvónőként dolgozott és az intézmény gondnoka kérdezte meg, hogy miért nem kosarazok, mikor a magasságom meglenne hozzá?! Ekkor eldöntöttem, hogy megnézem magamnak ezt a sportágat és felkerestük a KDG tornatermét, ahol beállhattam játszani.

Aztán a kezdeti lelkesedést felváltotta...

...az elhivatottság! A sportiskolában tanultam és fejlődtem a legtöbbet. Azóta komolyabban is veszem a kosárlabdázást, persze a tanulást nem hanyagolom el, hiszen a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumba járok. Viszont nagyon örülök, hogy bekerültem a SzoESE felnőtt csapatának keretébe és a szüleim, barátaim is büszkék rám.

A női mezőnyt elnézve a magasságod lehet az egyik legfőbb fegyvered.

Igen, a palánk alatt érzem magam a leginkább otthon, persze meg kell küzdeni minden egyes labdáért. Nem olyan könnyű, mint amilyennek látszik.

Középiskolásként milyen terveid vannak a jövődet illetően?

Mindenképpen szeretnék kosarazni és talán testnevelő tanárként folytatni a tanulmányaimat az érettségit követően. Ugyanakkor a lakberendezés is érdekel, szóval ezek még nagyon kezdetleges jövőképek.

Fiatal, tehetséges és terhelhető játékosnak nevezett Szabó László vezetőedző. Véleményed szerint van benned annyi, hogy akár profi játékos váljon belőled?

Természetesen nagyon örülnék neki, ha sikerülne idővel megvalósítani ezt a titkon dédelgetett álmot, de nincs kőbe vésve semmi. Jelenleg a fejlődésemre kell koncentrálni, illetve szeretnék mindenben a csapatunk segítségére lenni, mert remek kis közösség tagja vagyok.

Szerezzünk néhány Plózer-rajongót. Ki a kedvenc játékosod?

Nagyon szeretem LeBron James játékát és bízom benne, hogy idén is sikerül megnyerniük a bajnokságot.

közösség

további frisss

lap tetejére