Pető Tamara: Szombathely olyan, mintha hazaérkeztem volna

PCS - fotó: Bodorkós Máté, Hornyák Emőke • 2017. március 20., hétfő •
A Hali télen igazolt játékosa gyorsan beilleszkedett és a legjobb úton halad új csapatával, hogy aranyérmet szerezzen.
Pető Tamara: Szombathely olyan, mintha hazaérkeztem volna

A Haladás VSE-Sportiskola női röplabda együttes szurkolóinak feltűnhetett, hogy egy új játékossal bővült a szombathelyiek kerete. Pető Tamarát nemcsak a játékosok és a szakvezetők, hanem a közönség is hamar elfogadta. Mondjuk, könnyű dolga van a 22 éves sportolónak, hiszen kiegyensúlyozott és jó teljesítménnyel hálálja meg a bizalmat. Ezúttal egy igazi országjárót volt szerencsénk megismerni és kiderült az is, hogy miért érkezett városunkba a 185 centiméter magas játékos.

 

Általános iskolásként ismerkedtem meg a sportág alapjaival, még Budapesten. A legjobb barátnőmet elkísértem egy edzésre és nagyon megfogott a nevetés és a közeg, ami a tornacsarnokban tapasztaltam. A kíváncsiság után eljött a cselekvés ideje. Rákospalotán tették le a sportág alapjait nálam, de a nagyobb lépcsőfok ezután következett.

Ezt hogy érted?

Nyíregyházára igazoltam, mert elköltöztünk a fővárosból. Nagyon fontos állomás volt ez a karrieremben. Hálás szívvel gondolok ma is a Moravszki házaspárra, nevelőedzőimre, akiknek nagyon sokat köszönhetek. Ingázással teli évek következtek, minden reggel vonatra szálltam, majd este hazafelé is. Középiskolás koromra már kollégista lettem, hogy több időt tölthessek a csapattal. Közben serdülő, majd ifjúsági válogatottnál is számításba vettek, szóval jól alakultak a dolgaim.

Aztán jött egy miskolci kitérő, ami nem sikerült emlékezetesre.

Sajnos kérdőjeles volt, hogy a Nyíregyháza elindul-e az első osztályban. Mire kiderült, én már átigazoltam Miskolcra. A közeggel itt sem volt gondom, viszont súlyosan megsérültem és kérdőjelessé vált a jövőm is. Kis kihagyás után megfordultam Debrecenben, Jászberényben és Kecskeméten is.

Egész Kelet-Magyarországot körbejártad, hogy került képbe Szombathely?

A szerelem hozott Nyugat-Magyarországra, hiszen a párom Sümegen játszik és edzősödik. Úgy döntöttünk, hogy véget vetünk a távolságnak, így nem volt kérdés, hogy én váltok. Nem bántam meg a döntésem. Ezt követően találkoztam Mucsi Péterrel, aki felajánlotta, hogy folytassam pályafutásomat a Haladás VSE színeiben.

Milyen poszton számíthat rád a vezetőedző?

Az évek során, több poszton is megfordultam, sokszor a szükség hozta így. Ennek köszönhetően komolyabb szinten feladó és szélsőütő poszton számítottak rám. Egyébként a magasságom adott lenne a center posztra is, de az még nekem is új lenne.

Szeretsz itt játszani?

Nagyon. Ráadásul egy olyan csapatba kerültem, ahol hamar és szeretetteljesen befogadtak. A Hali az a csapat eddigi pályafutásom során, ahol nagyon gyorsan, szinte azonnal sikerült szót érteni csapattársaimmal. Remek játékosokkal és vezetőkkel dolgozhatok, megértjük egymást a pályán belül, illetve azon kívül is. Szinte olyan érzés kerített hatalmába, mintha hazaérkeztem volna.

Szombathely is tetszik, vagy azzal még ismerkedsz?

Sajnos sok időm nem volt feltérképezni a várost. A sok edzés kitölti a napjaimat, emellett hétvégén zajlik a bajnokság, mérkőzések vannak. A kevés szabadidőmet a párommal szeretem eltölteni. Ha több nap áll rendelkezésre, akkor családlátogatásra kerül sor. Ennek ellenére azt elmondhatom, hogy amit láttam Szombathelyből, az nagyon tetszik. Csendes, tiszta és nyugodt város, minden igényt kielégítő. Ahhoz, hogy otthon érezzem magam Szombathelyen, sokat segítenek csapattársaim és edzőim. Jó itt lenni.

közösség

további frisss

lap tetejére