Pars Krisztián lett a harmadik legjobb férfi sportoló

SzR-nso.hu • 2014. december 18., csütörtök •
A férfiaknál Berki Krisztiánt, a nőknél Hosszú Katinkát választották meg az év sportolójának a magyar sportújságírók. Előbbi harmadik alkalommal részesült az elismerésben, utóbbi megvédte tavalyi címét, csakúgy, mint férje, Shane Tusup, akit idén is a legjobb edzőnek szavaztak meg. A csütörtök esti Sportcsillagok Gálaestjén az is kiderült, hogy az év csapata díjat a BL-győztes Győri Audi ETO KC nyerte meg, a legjobb szövetségi kapitány pedig Storcz Botond lett. Pars Krisztián, a Dobó SE Európa-bajnok kalapácsvetője harmadik lett a férfiak versenyében.
Pars Krisztián lett a harmadik legjobb férfi sportoló

„Az idei év csúcspontja számomra a kislányom születése volt, ez adott egy olyan lendületet számomra, ami újra hozzásegített ahhoz, hogy a legjobbamat nyújtsam. Fellobbantsa bennem azt a tüzet, ami az olimpia után egy kicsit alábbhagyott. Sok minden van már mögöttem a sportban, és remélem még van előttem hasonlóan sok. A kvalifikációs vb-t azon a területen rendezik, ahonnan a nagy riválisaim kikerülnek, igyekszek helytállni" – mondta Berki Krisztián, aki harmadszor lett az év férfi sportolója.
„Igyekszem figyelni, hogy hozzam a súlyomat, ez egy fontos része a felkészülésemnek, és utána sikeres lenni" – nyilatkozta Bácsi Péter.
„Ez az évem még jobban is sikerült, mint az olimpiai – bár a londoni siker a cím miatt viszi el a pálmát –, teljesült az egyik nagy szakmai álmom, hogy egyéni rekorddal nyerjek versenyt. Utólag visszanézve még láttam, maradt benne egy méter, az olimpiáig hátralévő időszak feladata az lesz, hogy ezt Rióban sikerüljön kihozni magamból" – mondta Pars Krisztián.

közösség

további frisss

lap tetejére