Óriási előrelépés történt a Falco-ügyben

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2016. október 26., szerda •
Dr. Hende Csaba rendkívüli sajtótájékoztatón érdekes fejleményekről számolt be.
Óriási előrelépés történt a Falco-ügyben

Kedden rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője. A Falco-ügy kapcsán jelentős szakaszgyőzelmet könyvelhet el a város. Az évek óta tartó állóháborút követően úgy tűnik, jelentős előrelépés történt. Mint ismeretes a Falco vezetősége a szűrőberendezés felszereléséhez szükséges költségeket szerette volna a város erőforrásaiból fedezni. Aztán a nyár végén minden megváltozott.

A vállalat módosította álláspontját - köszönhetően annak a petíciónak is, amelyet több, mint nyolcezren írtak alá. Ekkor kijelentették, hogy amint elhárulnak a jogi akadályok felszerelik az előírt mérőműszert. Az erre vonatkozó építési engedélyt a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivataltól 2016. október 20-án megkapták. Így minden feltétel adott, hogy felépüljön az a bizonyos UTWS szűrőberendezés. 

A sajtótájékoztató másik témája szintén a Falco-gyárral volt kapcsolatos. A vállalat kapacitásbővítésre vonatkozó kérelmét ugyanis elutasította a Vas Megyei Kormányhivatal. Tehát újabb gyártósorok üzembeállításától nem kell tartani. A hivatal az engedélyt zajvédelmi, levegőtisztasági és közegészségbiztonsági okokra hivatkozva utasította el. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére