Olimpiai- és világbajnokok a Fedett uszodában

szróbert • 2014. július 05., szombat •
Darnyi Tamással, Gyurta Dániellel és Jakabos Zsuzsannával is találkozhattak július 5-én a magyar úszósport tehetségei Szombathelyen, a Fedett Uszodában. A Jövő Bajnokai Program patrónusait szó szerint körülrajongták a szombathelyi gyerekek. Az eseményen a helyi úszósport kvalitásait soroló és fejlődéséért dolgozó Puskás Tivadar szombathelyi polgármester mellett Kiss László szövetségi kapitány is részt vett.
Olimpiai- és világbajnokok a Fedett uszodában

Úszás révén korai bemelegítéssel indult a nap a Fedett uszodában, majd az ünnepélyes megnyitó után lebonyolították a régiós versenyeket. A küzdelmes hosszok után, az  eredményhirdetés alkalmával Jakabos Zsuzsa és Darnyi Tamás adta át a legifjabbaknak a jól megérdemelt díjakat.
A verseny végén pedig közös fotózással tették még emlékezetesebbé a régiós bajnokságot.

A Claudius Hotel Minerva Termében rendezett MÚSZ- Szombathely MJV közös sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy Székesfehérvár, Eger, Hódmezővásárhely, Debrecen, Budapest, Szeged után érkezett a program Szombathelyre.
Miután dr. Puskás Tivadar, Szombathely MJV polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, örömét fejezte ki, hogy ilyen illusztris társaság tagja lehet. 
A magyar sport legendái, emblematikus figurái hazánkról a jót, a sikereket juttatják mindenki eszébe, büszkék vagyunk rájuk. Szombathely az egyetlen olyan város, mely kétezer éve lakott – erre pedig mi vagyunk büszkék. Szent Márton városában 2016-ban ünnepeljük Európa egyik legnépszerűbb szentjének születése 1700-ik évfordulóját, és úgy gondolom, hogy Szombathely szeretne egy nagyon színvonalas nemetközi úszóversenyt rendezni ebben az esztendőben - tette hozzá a polgármester. 

Ezt követően a polgármester megköszönte, hogy a Jövő Bajnokai Program keretében idelátogattak az úszósport nagyjai, majd arról tájékoztatott, hogy a 40 esztendős Vízmű SC a szombathelyi úszósport bázisa, s immár 175 igazolt versenyzővel rendelkezik. 

Puskás Tivadar hozzáfűzte: az úszásoktatás nagyon fontos, hiszen a sport nagyon sok mindenre, az egészséges életmódra, emellett a szorgalomra, a kitartásra, az ellenfél tiszteletére is megtanít bennünket. A junior vízilabdázók idén újra Szombathelyen találkoznak, de két olimpiai kvalifikált versenyzőnk is van. A város igyekszik mindent megtenni azért, hogy tovább népszerűsítse az úszósportot. Példának okáért az óvodások úszásoktatására 6 millió forintot költött a város.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke miután sok sikert kívánt az októberi önkormányzati választásokra a város vezetőjének, arról érdeklődött, hogy - tekintettel a 2016-os tervekre és az ugyanabban az esztendőben lebonyolítandó hódmezővásárhelyi kontinensviadalra, - a Fedett Uszodát felújítják-e, illetve lesz-e nyílt vízi medencéje Szombathelynek?
A sportági szövetség elnöke azt is hozzátette, hogy nagyon komolyan veszik, a ,,Minden gyermek tanuljon meg úszni” címet viselő kormányprogramot, illetve azt, hogy sikeres legyen. Ezért – tette hozzá – azt szeretnénk, ha a kormány által biztosított forrásokat a város is kiegészítené.
Erről természetesen a város Közgyűlése hivatott majd dönteni, így az egyeztetések tovább folytatódnak majd a Magyar Úszó Szövetség és Szombathely Megyei Jogú Város vezetése között. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére