Női kézilabda: Szórakoztatni szeretnének a zöld-fehér lányok

szróbert-Hcs • 2014. szeptember 10., szerda •
Gaylhoffer Ildikó, Pados Mónika, Simona Hayduk és Győrffy Réka – ők az NB I/b-ben szereplő Haladás VSE női kézilabda csapatának új igazolásai. A frisss.hu a szeptember 10-i sajtótájékoztatón azt is megtudta, hogy kell is az erősítés, hiszen a csapatvezetés elképzelései szerint az idei szezonban a dobogós helyezés elérésének megismétlése, illetve a bajnoki cím megszerzése a cél. A Haladás VSE szombaton kezdi meg bajnoki szereplését, az ellenfél a Pénzügyőr SE lesz.
Női kézilabda: Szórakoztatni szeretnének a zöld-fehér lányok

A sajtótájékoztató elején Sági József, a város kulturális. és sportbizottságának elnöke elmondta, hogy a hazai sikersportágak, így többek között a kézilabda megerősödése, a sikerszéria miatt sorra alakulnak meg a klubok, illetve szakosztályok.

Sok városban, így Szombathelyen is megerősödött a sportág, ezért aztán nem is lehet más a cél, mint felnevelni egy olyan nemzedéket, melynek tagjai szeretnek sportolni, és nem feltétlenül lesznek válogatottak, illetve sztárjátékosok 
A város több sikersportág mellett ma már a kézilabdát is támogatja. Örülök, hogy a vezetésnek is vannak tervei, céljai. Ezt szolgálják az erősítések is, hiszen a távlati cél az NB I-be jutás lehet
– tette hozzá Sági József.   

Ezután Pődör Zoltán HVSE ügyvezető elnök röviden értékelte a tavalyi szezont, majd az elvárásokat is megfogalmazta. 
A sikersorozat olyan produktum volt, mely a folytatásra ösztönöz és példaértékű. A felnőtt NB I/b-s csapattal történelmi sikert értünk el, dobogósok lettünk. Erre szeretnénk építkezni, és nemcsak a felnőtt-, hanem az utánpótlás keretet is megerősítjük. Lehet, hogy 2015-ben még nem leszünk bajnokok, de az elmúlt években szinte mindig ott voltunk a dobogón, vagy annak közelében. Ez egy óriási érték, melyet meg kell őrizni. Alternatívát szeretnénk nyújtani az utánpótlás korú játékosainknak. Noha nehéz itt tartani a játékosokat, szeretnénk egy életút-modellt kialakítani, ezzel is egy magasabb osztályban szereplő csapatot létrehozni. Bizakodóak vagyunk, mindenképpen a dobogón szeretnénk végezni, de akár a bajnoki címet is elérhetjük. A város támogatása mellett a szponzorok is lehetővé teszik a nyugodt működést. Csodálatos közönségünk előtt szórakoztatva szeretnénk játszani, és szép eredményeket elérni – fűzte hozzá az ügyvezető elnök.    

A sajtótájékoztató végén Bölöni Roland mutatta be az új játékosokat. 

Gaylhoffer Ildikó a Fradi egykori utánpótlás játékosaként, Pilisvörösvárról érkezett. Ő jobb átlövő lesz, bal kezes játékosként a szélen is bevethető lesz. Bal átlövő hiányposztot Pados Mónika tölti be. Ő is a Fradi utánpótlás csapataiban nevelkedett, szerintem nagy erősítés lesz. Fiatal kapusaink mellé pedig Simona Hajduk érkezett, aki a horvát bajnokság negyedik helyezett csapatának hálóőre volt. A negyedik új ember Győrffy Réka, aki saját nevelésű játékosként csatlakozik a felnőtt kerethez. Balszélsőnek jött fel az utánpótlás csapatból, Mayer Maya mellett juthat majd szóhoz. Valamennyi játékossal egy évre szóló kontraktust kötöttek – mondta el a vezetőedző.

Sajnos Németh Kriszta eltávozott a csapatból, ő a számos sérülés és műtét miatt most szünetelteti a kézilabdát. A csapatépítés és a stabil védekezés kialakítása lesz az elsődleges feladatunk a bajnoki rajtig. Nagyjából öt-hat csapat lesz, mely küzd majd a bajnoki címért, körbeverések lehetnek. A bajnoki cím megszerzéséhez nagy szerencsére is szükség volna – foglalta össze a frisss.hu kérdésére elvárásait Bölöni Roland vezetőedző.   

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére