Nem mondtak le a Haladás kézisei az első osztályról

Szita Róbert • 2015. május 29., péntek •
A tavalyi fantasztikus bronzérem után sokan már vérmes reményeket dédelgettek és már az idén az NB I-be várták a Haladás VSE női kézilabda csapatát. Aztán több súlyos sérülés miatt nem úgy alakult ez a szezon, ahogy azt sokan várták. A nyári pihenő előtt Bölöni Roland vezetőedzővel értékeltük a női NB I/b-s kézilabda-bajnokság negyedik helyezettjét. Védekezésről, támadásról és tehetségekről is beszélgettünk.
Nem mondtak le a Haladás kézisei az első osztályról

A bajnokság és végeredménye

A Budaörs az utolsó forduló csúcsrangadóján a második Szekszárdot fogadta, amely győzelmével még megelőzhette volna az éllovast, ám a mérkőzést a hazaiak nyerték meg 24–20-ra. A bajnokság harmadik helyén a Mosonmagyaróvári KC SE II végzett, a negyedik helyre pedig a Haladás VSE futott be az utolsó ,,pillanatban” megbotló Kozármislenyt megelőzve. 

1. Budaörs 47 pont, 2. Szekszárd 44 pont, 3. Mosonmagyaróvár II. 38 pont, 4. Haladás VSE 36 pont, 5. Kozármisleny 35 pont, 6. Győri Audi ETO II. 27 pont.

Az interjú Bölöni Rolanddal (BR)

frisss.hu: Az első szó a gratuláció, de edzőként elégedett a 4. hellyel?
Bölöni Roland (BR): Mindenképpen elégedett vagyok, hiszen ugyanazzal a pontszámmal, és 17 győzelemmel zártunk. Persze hiányérzetem is van, ez az eredmény ugyanis szebb lehetett volna, ha nem hullajtunk el 5-6 pontot. 

frisss.hu: Miért nem sikerült begyűjteni ezt az 5-6 pontot?
BR: Négy komoly sérülést szenvedtek el játékosaink. Márkus Dalma, Jámbor Réka, Győrffy Réka, és Szecsődi Vivien játéka nagyon hiányzott. Nem tudtam elégszer cserélni, a kispadunk rövidebb lett. De azt is megjegyzem, hogy a komolyabb sérülések mellett a kisebb sérülések is rosszkor jöttek. 

frisss.hu: A szezon előtti igazolások mennyire jöttek be? 
BR: Az általunk  komolynak vélt célokkal megfogalmazott szezont sajnos már Németh Kriszta nélkül kezdtük el. A számos sérülés miatt visszavonult kiválóságunk átlövőként rengeteg góllal segítette a csapatot, de a védekezésben is meghatározó erőt jelentett számunkra. Ezek után, a nyáron sikerült a hiányposztokra igazolnunk, de Pados Mónika is visszatért sérüléséből, mégis komoly átlövő nélkül vágtunk neki a bajnokságnak. 

frisss.hu: Sikeresen kezdődött és jól is fejeződött be a bajnokság…
BR: Szerintem is egész jól kezdtük a bajnokságot. Aztán néhány játékos nagyon sokat kellett, hogy játsszon a sok sérülés miatt. Rövid lett a kispad, így a pihentetés sem oldódott meg. Volt olyan periódus, hogy fizikailag és szellemileg is széthullott a csapat. Aztán a bajnoki szünet, a válogatott-elfoglaltság miatt áprilisban csak egy meccset játszottunk, ekkor erőre kaptunk és jó hajrával odaértünk a dobogó közelébe. 

frisss.hu: Milyen ez a csapat?
BR: Jó, nagyon jó és még lesz jobb is. Fontos volt, hogy a védekezésben Debreczeni Luca és Mórocz Alexandra kiváló teljesítményt nyújtott, ezáltal átlagban meccsenként hárommal kevesebb gólt kaptunk, mint tavaly. Mindkét kapus, így Simona Hajduk és Tömő Alexandra is stabilitást nyújtott. Támadásban pedig Császár Zsófia, Szendrei Barbara, és Mayer Maja is egész évben olyan teljesítményt nyújtott, ami meghatározta a győzelmeket. Noha Pukler Glória a tavalyi, saját maga által nagyon magasra állított mércét nem tudta megugrani, mégis szerves és komoly részt vállalt ő is a sikerekből. 

frisss.hu: És a még fiatalabbak?
BR: A fiatalok beépítése folyamatos. Győrffy Réka amíg nem sérült meg, kiválóan bontogatta a szárnyait, és most is van 5 olyan utánpótlás játékos, Cser Dóra, Csépke Dominika, Csire Fanni, Szovák Viktória (kapus), és Pham Lan Ivett, aki már velünk kezdi meg a nyári felkészülést.       

frisss.hu: Együtt maradnak a lányok, illetve lesz-e erősítés?
BR: Jól állunk, a keret nagy része együtt marad. A csapat magja adott, de lesz távozónk. 

frisss.hu: Nagyon hiányzik egy-két jó átlövő…
BR: Tudom, ezen dolgozunk…

frisss.hu: Hamarosan elkezdődhet az új csarnok építése…
BR: Igen, a stadionrekonstrukció és a csarnoképítés miatt az egyetemen játsszuk a következő szezon meccseit. Augusztustól már ott készülünk. 

frisss.hu: Egy év múlva hol végezhet ez a csapat?
BR: Magunknak az 1-5. hely elérését fogalmaztuk meg elérendő célként, ebbe belefér a dobogóra kerülés is.    

frisss.hu: Hogyan tovább, lesz-e valaha NB I-es csapata a Haladás VSE-nek?
BR: A távlati cél ez, szerintem 2-3 év múlva realizálódhat ez. Mindenki azt szeretné, ha Szombathelynek első osztályú csapata női kézilabda csapata lenne. 

frisss.hu: A közönség is megérdemelné…
BR: A közönségünk már most NB I-es, fel kell nőnünk hozzájuk.

frisss.hu: Mi a nyári program, mikor kezdődik a felkészülés?
BR.: Május 28-án tartottam az utolsó edzést, most pihenés jön. Június végéig kell jeleznünk az MKSZ-nak a nevezést, aztán július végén kezdjük meg a felkészülést. Addig aktív pihenést írtam elő, majd július elejétől egyéni felkészülést kezdenek a lányok, július 27-től pedig a nyári alapozó időszak is megkezdődhet. A nyárra kettő idegenbeli és egy hazai felkészülési tornát terveztünk. Szeptember közepén indul a bajnokság.

 

közösség

további frisss

lap tetejére