NŐI FOCI: Hiába vezetett, vereséget szenvedett a Viktória

SzR-HCs • 2015. március 29., vasárnap •
A JET-SOL Liga női NB I-es labdarúgó bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában a hatodik helyen álló Viktória-Trend Optika FC a dobogó harmadik fokán tanyázó Astrát fogadta. A kilátogató mintegy száz néző ellentétes félidőket látott, és noha vezetett és több gólszerzési lehetősége is volt a szombathelyi lányoknak, a végén mégis a vendégek örülhettek: Viktória TREND-Optika FC – ASTRA-HFC 1-2.
NŐI FOCI: Hiába vezetett, vereséget szenvedett a Viktória

Annak ellenére, hogy már korábban eldőlt, a szombathelyiek csak az alsóházban folytatják szereplésüket, nem volt tét nélküli a vasárnapi találkozó, hiszen a rájátszásban mindkét csapatnak szüksége lesz a megszerzett pontokra. A mérkőzést Tóth Róbert vezette, asszisztensei Baranyai Éva és Lukács Lívia voltak. 

6. perc: A mérkőzés első perceiben szinte csak a szombathelyieknél volt a labda, mégis az első gólhelyzetet a vendégek szélsője, Sukovic harcolta ki. A lapos lövést azonban védte a hazai kapus. -

14’ – Hazai szöglet utáni kavarodást követően Manhart lőhetett kapura, a vendégek azonban, ha üggyel-bajjal is, de felszabadítottak.  

21’ – Szakonyi Emese került óriási helyzetbe, egy az egyben állt a kapussal szemben, de nem tudta kihasználni a gólszerzési lehetőséget. 

28’ – Vezet a Viktória!!! Góllá érett a hazai fölény, Ferencsik szöglete után Magyarics Zoé érkezett kiválóan, lövésére nem volt ellenszer, 1-0!!! 

34’ – Minden hazai sarokrúgás veszélyes. Ferencsik ívelt be, de lemaradtak a befejező emberek. 

41’ – Siklér szép csel után lőhetett, de a védőjátékosról fölé pattant a játékszer, a megítélt szöglet után már nem alakult ki újabb lehetőség. 

46’ – Ferencsik újabb veszélyes szöglettel jelentkezett, ám a labda a felső lécet érintve elhagyta a játékteret.

58’ – Egyenlített az Astra! Sukovic - Sümegi akció végén utóbbi nagy gólt ragasztott a felső sarokba, 1-1. 

61’ – Életre kelt a Viktória. Dénes Dorottya bombája alig kerülte el a kaput. 

72’ – Egy védelmi rövidzárlat után Dénes mindenkinél gyorsabb volt, a kapus mellett is elhúzta a labdát, ám kisodródott és csak az oldalhálóba tudott helyezni. Óriási helyzet volt, mint később kiderült, minden másképp alakult volna, ha a hazaiak szereznek újfent vezetést. 

78’ – Egy percen belül kétszer is gólt szerezhetett volna Heike Manhart, ám először a 17 méterről leadott szabadrúgása halt el a sorfalban (19’05”), majd fejesét hárította Kovács kapus. 

81’ – Már az Astra vezet! A kihagyott hazai helyzetek megbosszulták magukat. A vendégek szöglete után Szabó Boglárka fejelt gólt, 1-2. 

90’ + 2’ – Az utolsó pillanatban még Siklér kiegyenlítehetett volna, de nem volt szerencséje, maradt az 1-2. Az Astra összességében a jobb helyzetkihasználásnak köszönheti a sikert. 

Mindkét csapat megőrizte helyét a tabellán, az ASTRA a 3., a Viktória továbbra is a 6. helyen áll.

közösség

további frisss

lap tetejére