Nagyot küzdöttek, de kikaptak a szombathelyi pólósok: BVSC-Zugló - AVUS 11-9

SzR - Fotó: Makrai Kornél • 2017. május 20., szombat •
Ma este a listavezető szombathelyiek a tabella 4. helyét elfoglaló zuglóiak ellen szálltak medencébe. Matajsz Márk csapata sajnos nem tudta folytatni remek sorozatát, de így is minden dicséret a fiúké.
Nagyot küzdöttek, de kikaptak a szombathelyi pólósok: BVSC-Zugló - AVUS 11-9

AVUS - BVSC-Zugló 11-9

(4-2, 5-3, 1-2, 1-2)

OB I/B-s vízilabda-bajnokság - Budapest XIV. kerület, Szőnyi úti uszoda, 300 néző

AVUS: Horváth A. - Ekler B. 1, Takács K., Kurucz 2, Kutasi 2, Hajmási 1, Baranyai 1

csere: Juhász M. 1, Polcsik, Doma, Sági, Galambos 1, Cvetic

 

4. negyed: a hazaiaké a labda, aztán Eklert állítják ki sajnos, de kihagyják a helyzetet. Nem úgy Juhász Máté, már 10-8! Sőőőőt, Galambos, már 10-9!!! 10-5-ről állt fel az AVUS!!! Sajnos Sági kiállt, majd Kurucz is, a kettős emberelőnyt pedig kihasználta a BVSC, 11-9. A vége előtt 3 perccel Horváth Alex védett, majd támadunk, de a BVSC labdát szerez sajnos. Azt hiszem ezzel eldőlt, kevés már az idő. 1'43"-mal a lefújás előtt Matajsz Márk kér időt, össze akarja rázni még egyszer a csapatot, ha belőnénk a helyzetet, akkor izgalmas volna az utolsó 1 perc. Emberelőnyben Doma remek centerezése után kihagytuk a helyzetet, de BVSC kontra után újra mi támadunk. Sarokdobás, de már csak 34 másodperc van vissza, de már nem történt említésre méltó esemény, 11-9 maradt a vége. 

3. negyed: sok a hiba, még több a kiállítás, Juhász Mátét szórták ki, újabb hazai gól, sajnos már 10-5. Most semmi nem megy be, ezúttal Hajmási hagyta ki. Megint emberelőnybe kerültünk, de ezt sem tudtuk kihasználni. Aztán egy újabb támadásból már szépítünk, távoli csavarásból Kurucz szerezte a hatodikat, 10-6. Aztán jött Rómeó és a hetedik, 10-7! Gyerünk, fiúk! Ezt a negyedet végre megnyertük, de sajnos elég nagy a különbség. 

Szünet.

2. negyed: a játékrész jól indult, hiszen Hajmási széített, 4-3, de a hazaiak hamar visszaállították a 2 gólos különbséget, 5-3. Gólzsákunk, Kutasi Rómeó szépített előnyből, 5-4, majd miután emberelőnybe kerültünk, 4'44"-nél időt kért Matajsz Márk vezetőedző, mi támadhatunk, és ezt Kurucz ki is használta, 5-5! Sajnos Baranyaiit iskiállították és a BVSC is belőtte, 6-5. Ezután hiába támadhattunk, Takács Kristóf eladta a labdát, a BVSC 2'40" hátralévő játékidőnél kért időt. Sajnos bejött nekik, 7-5. Bennünket sújtanak a játékvezetői ítéletek, Kutasi kiáll, a zuglóiak pedig gólt lőnek és ezzel először vezetnek 3 találattal, 8-5. Támadhattunk, de Galambos ,,csak" a kapufát találta el. Nincs szerencsénk, bekapjuk a kilencediket is, nagyon sok a kapott gólunk, 9-5.  

1. negyed: elhoztuk a játékszert, majd Ekler szerzett vezetést, 0-1. Sajnos Kutasit kiállították, ezt pedig kihasználták a hazaiak, 1-1! Ezután emberelőnyből Baranyai eredményes, 1-2! Sajnos nem sokáig, mert Cveticet kiszórják, és ezt is kihasználták a zuglóiak, 2-2! Megint sok gól lesz? Kettős emberhátrányba kerülüönk, miután Juhász Máté és Takács Kristóf is a kiállítás sorsára jut, először vezetnek a hazaiak, 3-2! Újabb hazai találat, hiába kezdtünk kiválóan, már 4-2, Matajsz Márk időt kért 2'52"-nél. Újra a BVSÍC támad és Horváth Alex védett bravúrral, pedig ziccer volt. Aztán lejárt a támadóidőnk, megint fordulnak a hazaiak és Kuruczot kiszórják, de Horváth Alex ismét véd. A negyed végén Kurucz kiharcolt egy büntetőt, ám Kutasi sajnos elhibázta. Vége a negyednek, 4-2. 

A mérkőzés beharangozóját ITT már olvashattak. 

A felsőházi rájátszás 5. fordulójában kemény csata vár az aligátorokra, hiszen a hazai Fedett uszodában 12-12-es döntetlen született még áprilisban. 

19.55 - Jó estét és szombathelyi gólokban gazdag sportélményt kívánok minden kedves olvasónknak. A közvetítésben a Szőnyi úti helyszínen tartózkodó Makrai Kornél nyújt segítséget. 

közösség

további frisss

lap tetejére