Vízilabda EB a Margitszigeten: Minimális vereség

szróbert • 2014. július 16., szerda •
Merész András vb bronzérmes lányai is megkezdték a hazai rendezésű vízilabda Európa-bajnokságot. És bizony nem is akárkivel, hiszen az a Hollandia volt az első ellenfél, mely már négy alkalommal is elhódította a kontinensbajnoki címet. A meccs változatosan alakult, hiszen 8-6-ra is vezettünk, ám a végén sajnos minimális arányú holland győzelem született. A mérkőzés részleteiről az alábbiakban olvashat.
Vízilabda EB a Margitszigeten: Minimális vereség

Magyarország – Hollandia 11-12 (3-3, 3-3, 3-4, 2-2)

Az első negyedben Sevenich, majd Genee lőtt gólt, amire Keszthelyi, majd Antal válaszolt. Ezt követően Szücs révén a vezetést is megszereztük, de az utolsó pillanatokban Megens egyenlített, 3-3.  

A második nyolc percben Tóth Ildikó szerzett vezetést, ám Genee megint egyenlített. Aztán van der Sloot már a hollandok javára fordította az eredményt, de Bolonyai gyorsan válaszolt, és Kisteleki révén újra mi vezettünk, 6-5. A negyed végén aztán van der Sloot kapura lövésébe Bolonyai nem éppen szerencsésen ért bele, így ez a játékrész is 3-3-mal zárult. 6-6 az állás a félidőben.

A harmadik negyedben Kisteleki Hanna, majd Szücs Gabriella növelte a magyar gólok számát, 8-6 volt ekkor. Aztán van der Molen és megint van der Sloot jött, 8-8. Kisteleki Hanna révén azonban megint nálunk a vezetés, ám Smit kiegyenlít, sőt Genee a vezetést is megszerzi a narancsosoknak. Az utolsó szünetre 9-10-zel vonulnak a csapatok a rövid pihenőre.

A negyedik játékrészt a hollandok kezdték jobban, Smit révén már kettő az előny. Keszthelyi szépített az utolsó előtti percben, majd Kaassen is gólt lőtt. A vége előtt 3 másodperccel Kisteleki még szépített, így 11-12 lett a vége.

A mérkőzés után az M1-nek nyilatkozó magyar szövetségi kapitány, Merész András elmondta, hogy semmi nem dőlt még el, akár Európa-bajnokok is lehetnek még a magyar lányok. 

közösség

további frisss

lap tetejére