Mindenki szombathelyi: ifjak és rutinrókák a Hali pályán

Szita Róbert - Horváth Csaba • 2015. június 18., csütörtök •
Kiváló hangulat, könnyed mozgás, ismerős és mosolygós arcok, fiatalok és rutinrókák - a frisss.hu a júliusi NB I-es rajtra készülő zöld-fehérek első edzésén járt.
Mindenki szombathelyi: ifjak és rutinrókák a Hali pályán

Alig több mint kéthetes szünet után Mészöly Géza vezetőedző, Németh Roland pályaedző és Garami Zsolt erőnléti edző vezetésével megkezdte a felkészülést a Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgó csapata.  

Jöttek, maradtak, sérültek

Kezdjük a jó hírrel: Király Gábor és Predrag Bosnjak már biztos, hogy a Haladásé. 

Noha a hétvégi válogatott meccs miatt Király Gábor kéthetes szabadságot kapott, a kiváló sportember saját kapustáborának megnyitása és a sportorvosi vizsgálat után az első edzésen is megjelent. A 95 válogatottsággal büszkélkedő Király naná, hogy szürke mackó alsóban, óriási alázattal és ez alkalommal negyedmagával kezdte meg a kapusedzést. Megtudtuk, hogy az öltözőben édesapja, Király Ferenc helyén készülhet majd.

Az első tréningen feltűnt a korábban a kecskemétieket erősítő 29 éves horvát védő, Ivan Lovric, a tavalyi szezonban kölcsönben szerepelt Kulcsár Kornél, Medgyes Zoltán, Zsirai Martin és Andrij Jefremov. A Rohonci úton láttuk a külföldi és hazai ajánlattal is kacérkodó gólvágót, Radó Andrást, de Rózsa Dánielt, Iszlai Bencét és Jagodics Márkot is, akiknek június 30-án lejár a szerződésük. Ugyancsak lejár a szombathelyi közönség egyik nagy kedvence, az olasz Tommaso Rocchi szerződése is, de ő még nem döntött, hogy marad-e vagy igent mond a szlovéniai ajánlatra.  

Erősítések, csatlakozások, és edzők
A sérült Dudás Ádám és Fehér Zoltán civilben beszélgetett Mészöly Gézával, akitől a frisss.hu megtudta, hogy Radó és Martinez elszerződése komolyan érintené a klubot, ezért csak nagyon jó ajánlat esetén engedné el őket a Hali. 

A vezetőedzőtől azt is megtudtuk, hogy a védelem lassan összeáll, de a középpályára és a támadósorba még mindenképpen igazolni kell. Mészöly a frisss.hu kérdésre azt is elárulta, hogy a szerződése szerint három esztendőben gondolkodik, ennek megfelelően az első évben az 1-9., a második évben az 1-6., míg a harmadik évben az 1-3. helyezést tűzte ki célul. 

A többiekhez hétfőn csatlakozik Halmosi Péter, Leandro Martinez és Németh Márió. A Haladás csütörtökön erőnléti felmérésekkel folytatja a felkészülést, az első edzőmeccset június 26-án, Mattersburgban játsszák Halmosiék.

De nemcsak a játékosok, az edzők is készülnek, Mészöly Géza vezetőedző, Németh Roland pályaedző és Garami Zsolt erőnléti edző pénteken Angliába utaznak és egy angol nyelvű, edzőknek szóló továbbképzésen vesznek részt. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére