Minden, ami rendezvény

frisss.hu • 2015. június 15., hétfő •
Mérei Tamást új munkájáról kérdeztük.
Minden, ami rendezvény

Az All Event Kreatív Ügynökség Facebook oldalán a gyerekzsúroktól a világsztár fellépőkig bezáróan minden típusú rendezvény szervezését vállalod. Honnan jött az ötlet, hogy rendezvényszervező céget alapítasz?

Mikor februárban eljöttem a Savaria Szimfonikus Zenekartól egy dolgot határoztam el biztosan, hogy Szombathelyről nem szeretnék elköltözni. Lehetőségem lett volna más városban dolgozni, de én már kétszer hazajöttem – egyszer az Amerikai Egyesület Államokból, egyszer pedig Ausztriából – és mindkettő hazatérésem tudatos volt. Én itt érzem jól magam, Szombathely az otthonom. Az eredeti végzettségem csellóművész, viszont ennek a munkakörnek megfelelő állás jelenleg nincs Szombathelyen, ezért azon kezdtem el gondolkodni, mi az, ami ezen kívül leköt, és hasznossá tudnám tenni magam vele. A zene mellett minden, amit az elmúlt hat évben csináltam, legyen szó a szimfonikusokról, a Savaria Történelmi Karneválról vagy az Iseumi Szabadtéri Játékokról az rendezvényszervezés volt. Mindig is szerettem összerakni egy rendezvényt, a tervezéstől, az emberekkel való kapcsolattartáson át az egyedi megvalósításig. Van tapasztalatom a marketinggel és a reklámokkal, hirdetésekkel, sajtóval való munkával kapcsolatban. Szeretem a drukkot az időpontig, engem ez éltet. Végül kifejezett boldogsággal tölt el az, ha örömet okozhatok azoknak, akik ezeken a rendezvényeken részt vesznek.

Azért a Savaria karnevál vagy az iseumi játékok egy egészen speciális területe a rendezvényeknek. Nem egy esküvő vagy egy szülinapi buli.

Van tapasztalatom a többi területen is, csak az nem kapott sajtónyilvánosságot. Azért szerepel a szlogenben, hogy „minden, ami rendezvény” mert eddig is mindenfélét szerveztem csak esetleg baráti megbízásként fordultak hozzám.

Szombathely két legnagyobb, több ezer embert megmozgató rendezvényét irányítottad, a kisebb léptékű rendezvényekben akkor neked mi a kihívás?

Nem attól volt vonzó a Savaria karnevál mert százezer ember látogatta, hanem a rendezvény összessége, a hangulata. A célokat világosan látni kell mindenütt,  teljesen más a cél egy Iseumi Szabadtéri Játékokon, a karneválon vagy egy céges eseményen. Nekem az a feladatom, hogy a projekt jellegének megfelelően a maximumot hozzam ki belőle.  Rendeztem már orvosi kongresszuson flashmobot is Sárváron, ahol meglepetésszerűen kellett megszólalnia a szimfonikus zenekarnak. Ennél a cél az volt, hogy meglepődjenek a meghívottak. Vagy egy gyerekzsúr nyilvánvalóan akkor éri el a célját, ha felszabadultan, jól érzik magukat a résztvevők, és örömmel fogják majd felidézni a történteket a későbbiekben.

Milyen rendezvényeket vállalsz?

Gyerekzsúr, születésnapi összejövetel, évfordulós események, osztálytalálkozók, kiállítások, vásárok, leány és legénybúcsúk, esküvők teljes körű megszervezése, koncertek, fesztiválok vagyis minden, ami rendezvény.

Mi van akkor, ha a megrendelő nem tudja, mit szeretne?

Azért lett a cég neve kreatív ügynökség, mert ilyen esetben ötletekkel segítek kitalálni hogyan, mitől lenne a legideálisabb az esemény. Egyedileg megtervezzük, megbeszéljük és a végén megvalósítom. Elég, ha a megrendelő tudja mi az alkalom, én kitalálom, hogyan lehetne felejthetetlenné tenni.

Előny egy ilyen területen, hogy nagy kapcsolati tőkével rendelkezel.

A telefonomban több ezer név szerepel, szerencsére majdnem minden típusú szolgáltatáshoz van kontaktom. Ha valaki például tudja pontosan, mit szeretne, de nincs ideje a szervezéssel foglalkozni, vagy nem akar rizikót vállalni mondjuk a hangosítással, akkor nyugodtan forduljon az All Eventhez. Manapság divatos, hogy magyar, némelykor külföldi sztárfellépőket hívnak. Ezt leszervezni sem egy sétagalopp. A tendencia azt mutatja, előbb-utóbb egy közvetítő ügynökségnél kötnek ki, ahol mint idegennek valószínűleg megfizethetetlen árat mondanak. Más a helyzet, ha ismerős hívja fel adott esetben közvetlenül a fellépőt. Szerencsére a másik oldalt is ismerem, tudom, milyen igényeik vannak a „celebeknek”, mi kell ahhoz, hogy jól érezzék magukat.

Azok közül a szolgáltatások közül amit vállalsz, mi a legösszetettebb?

A fesztiválok. Ha egy cég szeretne nagyobb nyilvánosság elé lépni, mondjuk egy vásárral vagy kiállítással, azt összerakni már nem egyszerű. Olyan mintha egy kisebb karnevált kellene megszervezni. Szerintem egyébként mindegy mekkora rendezvényről van szó, a lényeg, hogy minőségi legyen, a megrendelőnek pedig felejthetetlen.

Csak Szombathelyen szervezel, vagy régiószerte, netán Ausztriában is?

Hét évet éltem Ausztriában, nem okoz gondot a német nyelv. Ha jön a határon túlról felkérés, természetesen azt is vállalom, ismerve a kinti és hazai igények közti különbséget.

Van igény egy rendezvényszervezőre Szombathelyen? Vidéken?

Ahogy körbenéztem, hasonló cégről nem tudok. Egyenlőre már jönnek a megrendelések, pedig csak a facebook oldal indult el eddig.

Mi az ideális eset, mikor kell téged felhívni, ha valaki szeretne mondjuk egy szülinapi bulit?

A legjobb, ha minél előbb. De ha ma felhív valaki, hogy elfelejtette, hogy holnap szülinapja van egy szerettének, őt sem utasítom vissza, hiszen van egy egész éjszakám rá és egy telefonom.

Hol lehet téged elérni?

Az All Event kreatív ügynökség Facebook-oldalán, a +36 20/ 344-46-46-os telefonszámon vagy a management@allevent.hu e-mail címen.

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére