Mészöly szerint

Szita Róbert • 2015. november 21., szombat •
Igazi rangadót játszik ma délután Pakson a Haladás labdarúgó-csapata. Nyáron 2-0-ra győzött a Hali a Rohonci úton, ma az élmezőnyben maradás a tét.
Mészöly szerint

A hétközi, Videoton elleni kupabúcsúról, majd Csertői Aurél miatt mindig presztízs-meccsnek számító, Paks elleni rangadóról is beszélgettünk Mészöly Géza vezetőedzővel.  

A Vidi ellen is volt esély a továbbjutásra?
Igen, volt. Az első félidő a labdabirtoklás miatt tetszett, a második félidőben pedig a dinamikus, gyors játék volt a meggyőző. A hazaiak vezető gólja után gyorsan egyenlíteni tudtunk és utána is voltak helyzeteink. Végig versenyben voltunk a nyolc közé jutásért, ezért most sajnálhatjuk igazán a párharc szombathelyi meccsét, hiszen egy esetleges 0-0 esetén ideális koreográfia lett volna a székesfehérvári 1-1, ezzel ugyanis továbbmentünk volna. Noha nem sikerült ez, mégis úgy gondolom, hogy emelt fővel estünk ki a Magyar Kupából.    

Jól telt a 18 napos pihenő?
Az EB-pótselejtezők miatti több mint 2 hét tartalmas volt számunkra, csak remélni tudom, hogy a kupameccs után a bajnoki meccsen is meglátszik majd, hogy élesek vagyunk és képesek leszünk sikeres meccset játszani.  

A válogatott játékosok sikere hasznos lehet-e a csapatnak?
Bízom benne, hogy Király Gábor és Predrag Bosnjak feldobott állapota, eredményessége az egész csapatra pozitívan hat. A napokban számos helyre hívták őket, mindenki velük akar találkozni, hihetetlen profizmusra van szükség, hogy mindezt jól tudják kezelni. Ugyanakkor természetes, hogy az EB-re történő kijutás az egész magyar futballra, így a Halira is kedvezően hat. Emellett örömmel adhatom hírül, hogy a válogatott fizioterapeutája, Fehér József is csatlakozott a szakmai stábunkhoz. Rendkívül tapasztalt, Németországban is sokat dolgozott, tehát nyugodtan mondhatom, hogy sokat erősödtünk vele.   

Igazi presztízscsata lesz…
Azt gondolom, hogy a bajnoki tabella 2. illetve 3. helyén álló csapatok rangadót játszanak majd. A paksiak rendkívül jól védekeznek, de a támadásokhoz és azon belül a pontrúgásokhoz is különösen jól értenek. A szögleteket és az oldalról érkező szabadrúgásokat kiemelkedő hatékonysággal végzik el, ezekre külön is készültünk. 

Van-e akadályozó tényező, mi újság a sérültek frontján?
Sasa Popin napok múlva újra labdás tréningekre jelentkezhet, a Videoton elleni kupavisszavágón térdsérülést szenvedett Fehér Zoltán pedig pár napos pihenőre kényszerül. Rajtuk kívül mindenki egészséges és jó formában van. 

Pont vagy pontok?
Nagyon értékes három pontért megy majd a harc. A stabil védekezés mellett szeretnénk a paksi kapura is veszélyesek lenni. Ha jól ötvözzük a védekezést és a támadást, valamint a pálya minőségéhez és az időjárás megváltozott körülményeihez is jól tudunk alkalmazkodni, akkor esélyünk lesz a győzelemre. 

A Paks – Haladás meccs 15 óra 30 perckor kezdődik, a frisss.hu ÉLŐben közvetíti a rangadót. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére