Mészöly szerint: ilyen volt a Haladás nyáron és ősszel (2.)

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2015. december 30., szerda •
Tizenkilenc meccs, 7 győzelem, 8 döntetlen, 4 vereség, 17 lőtt és 19 kapott gól, 29 megszerzett pont, hatodik helyezés – ez a Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgócsapatának őszi bajnoki mérlege. A vezetőedző segítségével folytatjuk a Haladás őszi szezonjának értékelését.
Mészöly szerint: ilyen volt a Haladás nyáron és ősszel (2.)

Mészöly Gézától megtudtuk, hogy a Király Gábor által vezényelt stabil védelem volt a jó szereplés alapja, ugyanakkor volt, amikor megtört a csapat lendülete. 

Hullámvölgybe került a Haladás a PAFC elleni meccsel...
Ez volt az Iszlai kiállítása utáni időszak, ott még 10 emberrel is hoztuk a döntetlent, aztán Martinez térdsérülése és Ugrai elvesztése is hozzájárult a kedvezőtlen és hatástalan ,,előrejátékhoz". Ezt a négy meccses sorozatot 3 döntetlen és 1 vereség jellemezte. 

Ami igazán fájó pont, az a gólok hiánya...
Sajnos nem értük el a meccsenkénti egygólos átlagot, Martinez és Ugrai is mindössze 1-1 gólt lőttek. Ugyanakkor dicséret illeti Gaál Bálintot, aki a végére egész jól belelendült, és miután megtaláltuk a posztját, 3 gólt is szerzett és ezzel meccseket is eldöntött. Bízom benne, hogy tavasszal senkit, így őket, de Gosztonyit és Popint sem akadályozza majd sérülés. Szeretném, ha sokkal eredményesebbek, illetve gólerősebbek lennénk. 

Németh Márió előtt viszont le a kalappal…
Márió hat góljával házi gólkirályunk lett, bár ő sem volt kibékülve az ifi-vb-s szerepléssel. Aztán csak a Halinak játszott és élete eddigi legjobb őszi szezonját produkálta és kirobbanthatatlan tagja lett a csapatnak. 
    
Halmosi Péter pedig a meghosszabbított keze volt a szakmai stábnak...
Nagyon örülök, hogy a csapatkapitánnyal ilyen jó kapcsolatba kerültem, a szerda-szombat-szerda ritmusban is végigharcolta a meccseket. Azt gondolom, hogy Cucu jó helyen van, és bízom benne, hogy az ő szellemisége és Hali-szíve kedvezően hat a csapatra majd tavasszal is. 

Hogyan tovább, lesz-e erősítés?
14 meccs van hátra, nagy változások nem lesznek, bízom benne, hogy nem sújt bennünket több sérülés. Egy-egy játékos lehet, hogy érkezik, szeretnénk a rúgott góljaink számát növelni, de az is lehet, hogy még több fiatalt építünk be a felnőtt csapatba. 

Mikor kezdődik a téli alapozás?
Nagyon fel kell készülnünk a februári bajnoki rajtra. Mindössze hat hetünk lesz a felkészülésre, hiszen január 4-én kezdjük a téli alapozást. A január 4-i héten felmérésékkel kezdünk az Illés Akadémia műfüves pályáján vagy jó idő esetén a Rohonci úti stadionban. Aztán Horvátországba utazunk január 11-én, ez az edzőtábor január 16-ig tart majd. Edzőmeccs is lesz, majd Törökországba megyünk edzőtáborozni, itt január 23-31-ig leszünk, és 3 edzőmeccset is játszunk.

Február 13-án folytatódik a bajnokság...
Honvéd, majd a Vasas ellen is idegenben játszunk, majd az első ,,hazai" meccsünket Sopronban játsszuk február végén.

Milyen helyezéssel lenne elégedett?
Két pontra vagyunk a dobogós helyezéstől, ezért aztán nagyon szeretnénk továbbra is a dobogó közelében maradni. Minden játékosomon azt látom, hogy kiváló eredményt szeretnének elérni a szezon végén is.

Mészöly Géza a karácsonyt Budapesten töltötte családjával, szüleivel, lányával és az ő családjaikkal. De már most nagyon várja, hogy a jól megérdemelt kikapcsolódás után, a szakmai stáb tagjaival elkezdheti tervezni a tavaszi szezonra történő minél eredményesebb felkészülést.

közösség

további frisss

lap tetejére