Mészöly szerint a jó sorozatot folytatni kell

Szita Róbert • 2015. augusztus 14., péntek •
Az első négy fordulóban a Fradi, a Videoton, az MTK és a Debrecen ellen szerzett 7 ponttal a hatodik helyen várja a folytatást a Haladás NB I-es labdarúgó csapata. Szombat este a paksiakat fogadják Királyék, és remélhetőleg csak a Hali válogatott kapusa fog ,,kesztyűs kézzel” bánni Csertői Aurél játékosaival.
Mészöly szerint a jó sorozatot folytatni kell

Fotó: Hornyák Emőke

Nagyon jó hangulatban érkeztek a játékosok a pénteki edzésre. Beszélgettek, viccelődtek Halmosiék, látszott, hogy ez a csapat más. Németh Márió és Leandro Martinez egymást locsolták vízzel a szinte elviselhetetlen hőségben, de ez a fajta játékosság is része az eredményes felkészülésnek. Erről és a szombati esélyekről kérdeztük a Szombathelyi Swietelsky-Haladás vezetőedzőjét. 

Azt gondolom, hogy az edzéseinken is látszik, hogy nagyon jól jöttünk ki a tavalyi bajnokság 1-4. helyezett csapata elleni meccsekből, és egy kicsivel jobb odafigyeléssel most 9 ponttal és 2. helyen is állhatnánk. Szerintem a Ferencváros kiemelkedik a magyar mezőnyből, de mi csak magunkkal és az előttünk álló feladattal, a szombat esti, Paks elleni meccsel foglalkozunk. Annak ellenére, hogy a paksiak között többen vannak, akik a támadások szövögetéséhez, a gólszerzéshez, a veszélyes pontrúgásokhoz is értenek, a Haladásnak folytatnia kell a jó sorozatot. A gólerős Balázs Zsoltra pedig különösen oda kell figyelnünk, de Bartha, Szakály és Lenzsér is veszélyes lehet. Kontrollálnunk kell az ellenfél támadójátékát – ezt a pénteki edzés után Mészöly Géza vezetőedző nyilatkozta honlapunknak. 

Azt hiszem jogos elvárás, hogy hazai pályán dominálnunk kell és helyzeteket kell majd kidolgoznunk, de a védekezésünkre is nagyon ügyelnünk kell – tette hozzá Mészöly, aki szerint a Paks és az Újpest elleni meccsek jelentős mértékben befolyásolják majd, hogy mennyi ponttal vághat neki a Hali az igazi ősznek. 

A Fradi és az MTK ellen is nagyon akartuk a sikert, remélem, hogy a közönségünk segítségével végre sikerül győznünk itthon is. Az MTK elleni meccsen, az utolsó pillanatokban kapott gólnak voltak tanulságai, a Debrecen ellen ezt már be is bizonyítottuk – emelte ki a szombathelyi zöld-fehérek trénere.  

A frisss.hu azt is megtudta Mészöly Gézától, hogy a megerősödött játékosállománynak köszönhetően szinte minden posztra van két jó Hali játékos. A Haladás vezetőedzője ezért aztán igyekszik teret adni a kezdő helyekért zajló nagy küzdelmeknek. 

Arra törekszünk, hogy megszerezzük a három bajnoki pontot, bízom a játékosok koncentráltságában, a stabil védekezésben és a meggyőző és határozott támadójátékban – fűzte hozzá Mészöly Géza.     

A szombathelyi zöld-fehérek várhatóan a Király – Angyal, Jagodits, S. Wils, Bosnjak – Iszlai, T. Wils, Németh M., Halmosi – Ugrai, Martinez összeállításban fut ki a Rohoci úti stadion gyepére. 

A frisss.hu ÉLŐ közvetítést ad a 18 órakor kezdődő Haladás – Paks meccsről, melyen Erdős József sípjelére indul majd el 90 perces útjára a játékszer.  

 

közösség

további frisss

lap tetejére