Mészöly szerint...

Szita Róbert • 2015. augusztus 29., szombat •
Ma este Békéscsabán vendégeskedik a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. Az NB I-es labdarúgó bajnokság harmadik helyén tanyázó zöld-fehérek három pont megszerzésével szeretnének a kéthetes szünetre térni.
Mészöly szerint...

Honlapunk minden bajnoki meccs előtt megkérdezi Mészöly Géza vezetőedzőt, és arról érdeklődünk, mit vár a mester, illetve milyen a hangulat az öltözőben. A viharsarki kirándulás előtt, a Rohonci úti edzésen jártunk.  

Szeretnénk kihasználni a csapatban rejlő, és hetek óta duzzadó önbizalmat. Felkészültünk a békéscsabai meccsre, szeretném, ha stabilan védekeznénk, ha továbbra is megőriznénk Király Gabi kapuját az idegenbeli góloktól, ha bátran felvállalnánk a cseleket, és határozott támadásokat vezetnénk. Mindenki a helyén értékeli az eddigi sikereket, és ez lehet a kulcsa a békéscsabai eredményességnek is – kezdi a válaszadást Mészöly Géza. 

A románok elleni válogatott meccs miatt két hét szünet következik, ezért is jó volna boldogan hazautazni a Viharsarokból…
Igen, mi is tudjuk, hogy nagyon sok múlik ezen a meccsen, igyekeznünk kell hibára kényszeríteni az ellenfelet, és azt éreztetni a hazaiakkal, hogy nem véletlenül állunk a jelenlegi tabella harmadik helyén. Eddig két győzelmet és egy értékes döntetlent szereztünk idegenben, és még gólt sem kaptunk, ha elhagytuk a Rohonci utat. Mivel a szurkolóink sem láthatják még több hétig a csapatot, ezért is bizonyítanunk kell, és be kell gyűjtenünk a harmadik idegenbeli győzelmünket is. 

Mivel lett több, jobb a jelenlegi Haladás?
Fizikálisan nagyon jók lettünk, az erőnléttel egyáltalán nincs bajunk, ezt az Újpest ellen is bebizonyítottuk. A támadásokat jól előkészítettük, de a helyzetkihasználásunkon még javítanunk kell. A játékosok mentalitása, a csapatjáték is a Haladás erénye lett. Nagy tartással, igazi csapategységben működünk. És ekkor nemcsak 11 játékosról beszélek, hanem valamennyi csapattagról, hiszen minden eddig pályára lépett és szerepet kapott cserejátékos hozzátette a magáét és jól szállt be a meccsbe. Jelenleg már az a problémám, hogy kit küldjek kezdőként a pályára, aztán kit cseréljek majd be. Kellemes gondok ezek – tette hozzá a vezetőedző. 

Ne csak a szépről beszéljünk! A csapat hat meccsen csupán öt gólt szerzett.  
Ez sajnos igaz, viszont pozitív a gólkülönbségünk és csak 4 gólt kaptunk. A helyzetkihasználás terén sokat kell még fejlődnünk, valóban kevés gólt lőttünk eddig, viszont az NB I-es mezőnyben mi dolgoztuk ki a legtöbb helyzetet. Versenyt akarunk a játékosok között, és az edzésen már azt is gyakoroltatom, hogy ki, melyik támadó, illetve középpályás használ ki több ziccert. 

Pont vagy pontok?
A Békéscsaba csapata kapta eddig a legtöbb gólt, de a Honvéd ellen 82 percig 1-2 volt és a csabaiak veszélyesen játszottak akkor is. Stabil a csabai csapat, veszélyes játékosaik vannak, de a pontrúgásoknál több gólt is kaptak. Bízom benne, hogy mi is megterheljük a hálójukat és győzelemmel térünk haza.  

A 18 órakor kezdődő Békéscsaba - Haladás meccsről honlapunk is beszámol. 

közösség

további frisss

lap tetejére