Margitsziget: Esélyt sem adtak a mieink a görögöknek

szróbert-nso.hu • 2014. július 18., péntek •
A hollandok elleni minimális arányú vereséget követően a magyar női vízilabda-válogatott 12–7-es győzelemmel javított. A legutóbbi két kontinensviadal ezüstérmesének, Görögországnak nem adott esélyt Merész András csapata. A legeredményesebb játékos a három gólt szerző Antal Dóra lett. Vasárnap a britek ellen száll legközelebb vízbe a magyar női válogatott.
Margitsziget: Esélyt sem adtak a mieink a görögöknek

MAGYARORSZÁG–Görögország 12–7 (3–0, 3–3, 3–2, 3–2)
MAGYARORSZÁG: Bolonyai – Czigány, Antal, Kisteleki D., Szűcs G., Takács O., Kisteleki H., Keszthelyi, Tóth I., Bujka, Csabai, Illés A., Gangl (k).

Az első negyedben kiválóan működött a magyar válogatott védekezése, a mezőnyjátékosok és Bolonyai Flóra kapus remekül kiegészítették egymást, 3–0.

A második játékrész elején a vendégek feljöttek 3–2-re, de Merész András tanítványai nem hagyták, hogy kiegyenlítsenek – Takács Orsolya találatával ismét két góllal vezettünk (4–2). A félidőhöz közeledve azonban ismét csak egy találat volt a hellének hátránya, ám a negyed végét a mieink bírták jobban. Előbb Kisteleki Dóra, majd ismét Antal mattolta a görög kapust, így a magyar válogatott megőrizte az első negyedben kiharcolt háromgólos előnyét, 6–3.

A harmadik negyed kezdetén 6–4-re szépített a görög válogatott, a folytatásban azonban újból feljavult védekezésünk, és Bolonyai is ihletett formában védett, tehát minden adott volt ahhoz, hogy a magyar csapat meglépjen a legutóbbi két Európa-bajnokság ezüstérmesétől. Így is lett, Bujka Barbara első gólját a játékvezetők még érvénytelenítették, a következő támadás végén azonban a mieink centere értékesített egy ziccert (7–4). Bő két perccel a harmadik játékrész vége előtt Czigány Dóra is beköszönt, és ugyan Antigoni Rumpeszi találatával a görögök kozmetikáztak az eredményen, ám Kisteleki Dóra góljára nem volt válaszuk, 9–5.

A mieink szerencsére végig koncentráltan játszottak, így a hajrában már-már fölényessé tették sikerüket. Hrisztina Cukala szépítő gólja után Antal Dóra és Tóth Ildikó is megízlelhette a gólszerzés örömét. A játékrész közepén Margarita Plevritu és a feltartóztathatatlan Bujka gólváltása után alakult ki a 12–7-es végeredmény.
A magyar válogatott teljesen megérdemelten győzött, emberhátrányban pedig gólt sem kapott (!). Bolonyai Flóra 65 százalékkal védett.
A mieink legközelebb vasárnap a britek ellen szállnak vízbe.

közösség

további frisss

lap tetejére