Ma mindenki győzött

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. június 03., péntek •
Egy életen át kell játszani és a futball mindenkié. A lényeg, hogy bárki, aki focizni akar, az élvezhesse, kipróbálhassa ezt a fantasztikus játékot – hangzott el pénteken, az Illés Akadémia pályáján megrendezett ,,Danone Focikupa a Gyermekekért” szombathelyi elődöntőjének megnyitóján.
Ma mindenki győzött

A sport, ezeknek a gyerekeknek különösen, egy remek lehetőség a kiugrásra. Ez is lett a kupa mottója idén: „Higgy az álmaidban!” – tudtuk meg péntek délután a ,,Danone Focikupa a Gyermekekért” régiós előválogatóján. 

A focitorna már több mint 10 éve tartó TEGY program része, amelynek keretében a daganatos gyerekek rehabilitációját támogatja a vállalat. A focikupa ahhoz a nemzetközi tornához tartozik, melynek tavalyi hazai győztese, a Vasas Kubala Akadémia 10-12 éves focipalántái voltak, és így ők képviselhették Magyarországot a marokkói döntőben.


Idén ezt az esélyt, a résztvevő 32 országon belül egyedülálló módon, az állami gondoskodásban élő gyermekek kapják. A torna idén is országos és a régiók nagyvárosaiban, Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden, Budapesten és Szombathelyen rendeznek előválogatókat, és az ezeket megnyerő csapatok képviselhetik majd saját régiójukat a budapesti döntőn. 

Az ünnepélyes megnyitón Várkonyi Beáta, a program ,,anyukája”, a vállalat külkapcsolati igazgatója az önfeledt játék és a fair play napjának nevezte a mait, és mint kiemelte, ,,ma mindenki győzni fog”. 


Vállalatunk missziója hogy a legtöbb ember számára eljutassa az egészséges életvitelt és ezt nemcsak termékeink, hanem a sport- és szabadidős programjaink révén is megtesszük. 15 év alatt összesen mintegy 2,5 millió gyermek vett részt a nemzetközi focikupánkon és idén a hátrányos helyzetben lévő, illetve a nevelőszülőknél, gyermekotthonokban nevelkedő gyermekek számára biztosítottuk a focizás örömét és lehetőségét – nyilatkozta a frisss.hu-nak Várkonyi Beáta. 

Koczka Tibor alpolgármester nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy idén is Szombathely adhat otthont a területi döntőnek. 

Ha sportról, testnevelésről, egészséges életmódról esik szó, akkor Szombathely biztosan csatlakozik az ötlethez – fogalmazott a sportért felelős városvezető. 

Őze Tibor, az MLSZ Grassroots programjának vezetője rövid beszédében a program filozófiájáról beszélt, amikor azt mondta, hogy ,,egy életen át kell játszani és a futball mindenkié.”

Az idei bajnokságban 5. helyezést elért Haladás kiválóságai, a védő Jagodics Márk és a támadó középpályás poszton szereplő U21-es válogatott Németh Márió is megjelent az eseményen, és azt javasolták a lurkóknak, hogy amikor pályán vannak, akkor szívüket-lelküket kitéve sportszerűen játszanak és egyszer érjenek fel a csúcsra. 

A szombathelyi tornán résztvevő gyermekek megfogadták a tanácsot, a soproni gyermekotthon, a szombathelyi gyermekotthon és a szombathelyi nevelőszülői hálózat csapatai szívüket kitéve küzdöttek meg a fényesebbnél fényesebb érmekért. 
Bogdán Sebastian, a soproniak gólzsákja honlapunknak elmondta, hogy immár két éve gyakorol a focikupára és szeretne góljaival hozzájárulni a csapat minél nagyobb sikeréhez. 

A körmérkőzéses focikupát végül a szombathelyi nevelőszülői hálózathoz tartozó gyermekek csapata nyerte meg a soproni gyerkőcök előtt, így idén a vasiak képviselhetik a fővárosi döntőben a nyugat-dunántúli régiót. 

A jövő héten a Fáy utcában dől majd el, hogy melyik csapat jut ki Párizsba és találkozhat majd októberben a program nagykövetével, a franciák világ- és Európa-bajnok középpályásával, Zinedine Zidane-nal.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére