Látványos és izgalmakban bővelkedő döntőt bukott el a Haladás

Frisss - fotó: Tóth Arnold • 2017. február 12., vasárnap •
Nem vallott szégyent a szombathelyi futsal csapat a vasárnap esti fináléban.
Látványos és izgalmakban bővelkedő döntőt bukott el a Haladás

Néhány hete még elképzelni sem tudták a szombathelyi szurkolók, hogy kedvenceik egyáltalán bejutnak a legjobb négy közé a Magyar Kupa küzdelmek során. Azonban Turzó József legénysége rácáfolt a kétkedőkre és a Final Four első napján óriási meglepetésre a papírforma szerinti esélyest iskolázta el. Az Aramis elleni 6-1-es siker után egy keményebb dió várt a Haladásra. 

A többszörös bajnok és kupagyőztes ETO ellen mindenkit sikerült meglepniük a szombathelyieknek. Már a kezdést követően Vidák, majd egy perccel később Hegyesi "csőrözött a kapuba. Marcos Angulo időt kért, hogy rendet tegyen fiainak fejében. A több válogatott játékossal és légióssal megtűzdelt győriek szép fokozatosan vették át az irányítást. A szépítést követően még Hegyesi állította vissza a kétgólos előnyt, azonban a félidő hajrájában már nem volt megállás. Az ETO zsinórban lőtt három találatával már hátrányban volt a Haladás.

A szünet után támadóbban lépett fel a Hali, de az utolsó passzok nem sikerültek, így a vendég kapusnak nem kellett bravúrokat bemutatnia. Drahovsky egy védelmi megingást követően megszerezte csapata ötödik gólját. Az ellentámadásból szépíthetett volna a vasi alakulat, de Hegyesi passza kicsit hosszú volt, pedig a kapus is verve volt. Majd Vidák hozta vissza a szombathelyieket a meccsbe a vége előtt 10 perccel. A hajrára aztán 19-re húzott lapot Turzó József, hiszen élt a vészkapus adta lehetőséggel. Azonban nem sikerült egyenlíteni, így a Győri ETO nyerte meg a finálét.

Az előzetes várakozásokkal ellentétben egy kiegyenlített mérkőzést láthatott a közönség. A kapu előtti határozott fellépésének köszönhetően nyerte meg  az összecsapást a bajnoki címvédő.

Swietelsky-Haladás VSE - Rába ETO
4-5
(3-4)

Haladás: Sásdi, Gyimesi, Matyi (kapusok) - Gyurcsányi, Öreglaki, Hegyesi, Vidák, Németh E., Halmos, Bencsik, Hajmási, Németh P., Sipos, Horváth P.
Vezetőedző: Turzó József
Gólszerző: Hegyesi (2), Vidák (2)

közösség

további frisss

lap tetejére