Vízilabda EB.:Kötelező győzelem

szróbert • 2014. július 15., kedd •
A franciák elleni mérkőzéssel folytatódott a hazai vízilabda Európa-bajnokság. A spanyolok elleni imponáló bemutatkozás után kötelező győzelmet arattak Benedek Tibor fiai. A Margitszigeten megrendezett július 15-i mérkőzésen a harmadik negyed volt a döntő játékrész, ekkor ugyanis a mieink megmutatták igazi kvalitásaikat, a gyors lefordulásból szerzett gólokat és persze a kapusbravúrokat is. A meccs részleteiről az alábbiakban olvashat.
Vízilabda EB.:Kötelező győzelem

Magyarország - Franciaország 12-7 (2-2, 2-1, 5-1, 3-3)

Az első negyedben Varga Dénes lőtte az első gólunkat, Hárai Balázs pedig a másodikat szerezte, aztán valami történt, mert ezt követően a franciák előbb szépítettek, majd ki is egyenlítettek, sőt nem egy alkalommal a vezetést is megszerezhették volna, ha nem Nagy Viktor állt volna a hazai kapuban, 2-2 lett a vége.
A második játékrészben egy szép támadás végén Tóth Márton lőtte az első gólunkat, de a gallok megint egyenlítettek, aztán Madaras Norbert kihagyta a büntetőnket, de később Varga Dániel már kihasználta a lehetőséget, 4-3 volt a félidőben. 
A harmadik nyolc percet Vámos Márton bombagóljával kezdtük, de Hosnyánszky Norbert, Varga Dániel, Madaras Norbert, majd megint Varga Dániel góljával eldőlt a meccs, a franciák megin tcsupán egy gólt lőttek, 9-4.
Az utolsó negyedben Erdélyi Balázs is feliratkozott a góllövők közé, majd Madaras Nornert már a tizenegyediket szerezte. Aztán még Decker Ádám, is gólt lőtt, 12-7 lett a végeredmény. 

Szerdán szünnapja lesz a fiúknak, viszont Merész András lányai Hollandia ellen vízbe szállnak. 

Fotó: nso.hu

közösség

további frisss

lap tetejére