Kikaptak a fiatalok: Szombathely - Debrecen 52-79

Szita Róbert tudósítása - Fotó: Tóth Arnold • 2016. január 30., szombat •
A hétvégén Nemzetközi Utánpótlás Kosárlabda Tornát rendeznek az Aréna Savariában, a szombathelyi 16 éves fiúk mai meccsét ÉLŐben közvetítettük.
Kikaptak a fiatalok: Szombathely - Debrecen 52-79

SZOKA - DEBRECEN 52-79 (15-30, 14-24, 5-14, 18-11)

Ez volt Váradi Kornél csapatának harmadik veresége, folytatás vasárnap. 

4. negyed: a játékrész elején mindkét csapat nagyon kevés sikeres kísérletet mondhatott magáénak. Aztán a szombathelyiek felerősödtek, több távoli dobás is eredményes volt, Dancsecs sziporkázott és 17 pontig jutott. A negyedet megnyerte a csapat, de a vége mégis sima lett, 52-79-re győztek a debreceni fiatalok. 

3. negyed: ez a játékrész is ugyanott folytatódott, ahol a félidő abbamaradt, a debreceniek agresszív védekezésből rohantak, a mieink pedig gyámoltalanul mentek a labdáért. Ebben a 10 percben mindössze 5 pontot szerzett Váradi Kornél csapata, így csak a 11 pontig jutó Dancsecs és a harcosan küzdő Józsa volt dicsérhető. Az állás: 34-68.  

Szünet.

2. negyed: a második negyed Józsa Szilárd több jó megmozdulásával, és lepattanó szerzésével indult, ám továbbra is nagyon sok volt a hazaiak által eladott labda. A debreceniek sok esetben megzavarták a labda felhozatalát, ezzel pedig teljesen elbizonytalanították az amúgy is félénk játékot produkáló szombathelyi fiatalokat. A negyed végén Dancecs triplája és Józsa duplája is csak gyógyír volt, a dabreceniek ebben a 10 percben is növelték előnyüket. Az eredményjelző 29-54-et mutatott két negyed után.

1. negyed: szombathelyi U16-os csapat a Józsa - Dancsecs, Körmendi B., Verasztó, Körmendi M. kezdő ötössel kezdte meg a mérkőzést. Az első kosarat Körmendi B. szerezte, aztán nagy küzdelem bontakozott ki minden egyes labdáért és lepattanóért. Sajnos a páérharcokból általában a debreceniek jöttek ki eredményesebben, de Dancsecs és Körmendi pontjai sokáig szorossá tették a meccset. Aztán az eladott labdák megbosszulták magukat és elhúzott a rendkívül agresszívan kosárlabdázó DSI. Az első negyedben kétszer annyi pontot dobtak a vendégek, 15-30. 

Csereként Horváth, Bakon, Friedl, Gaál, Bogár, Dokmarovic, és Szabó kapott szerepet. 

11.30 - Most már ne menjenek messzire, mindjárt kezdődik a kosármeccs. 

Január 29-31. között EYBL Nemzetközi Utánpótlás Kosárlabda Tornát rendeznek Szombathelyen. A tornán 9 csapat vesz részt, ebből négy magyar és öt külföldi. A hazai együtteseket a Debrecen, a Vasas, a MAFC és a házigazda Szombathelyi KA képviseli. A határon túlról Csehországból, Macedóniából, Finnországból, Szlovéniából és Szlovákiából érkeznek együttesek.  A 2000-ben és utána született fiú játékosok, tehát az U 16 korosztály fog versenyezni egymással. A három nap alatt összesen 18 mérkőzést rendeznek az Arena Savariában illetetve a Kiscsarnokban. 

EYBL kupasorozat 1998-ban jött létre, az alakuláskor 6 csapat volt a tagja, most 5 korosztályban 180 csapat vesz részt a küzdelmekben. EYBL lényege, hogy az országok utánpótlás csapatai minél több ország kosárlabda kultúráját ismerjék meg. A mérkőzéseken más játékrendszerekkel, taktikával és játékszemlélettel rendelkező csapatok ellen játszhatnak a magyar együttesek. Az itt kapott impulzusok elősegíti szakmai fejlődésüket, és így jobb játékosokká válhatnak a fiatalok.

A sorozatban két régió van (Északi- és Közép-Európai) itt egyenként két alapszakasz kört rendeznek, és ebből jut tovább az első két és a legjobb harmadik helyezett a rájátszás körére, és ebből a fordulóból harcolhatják ki a továbbjutást a csapatok a szuperdöntőre.

11. 25 - Jónapot, és szombathelyi kosarakban gazdag sportélményt kívánok mindenkinek. Nemzetközi kosármeccs következik, a 16 éves szombathelyi fiúk ellenfele a debreceniek lesznek.

Váradi Kornél a Szombathelyi KA U 16-os csapatának edzője honlapunknak elmondta, hogy az első napon két vereséget szenvedett a csapat, de a lényeg nem az eredményen, hanem a fejlődésen van. A mostani tornától is azt várja, hogy minél jobban felvegyék játékosai a nemzetközi ritmust, és csapatként és egyénileg is fejlődjenek. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére