Kézilabda siker: polgármesteri elismerés az országos bajnokcsapatnak

SzR-HCs • 2015. június 25., csütörtök •
A szombathelyi polgármester személyesen köszöntötte a Student Comfort Kézilabda Utánpótlás Központ országos bajnokságot nyert U11-es csapatának játékosait és edzőjét.
Kézilabda siker: polgármesteri elismerés az országos bajnokcsapatnak

Forrás: szombathelyikezilabda.hu

A szombathelyi Student Comfort Kézilabda Utánpótlás Központ U11-es csapata az alapszakasz és az elődöntő tabellavezetőjeként az első helyről jutott be az országos bajnokság fináléjába, ahol az ország nyolc legjobb U11-es gárdája küzdött meg a bajnoki címért. 

A Veszprémben és Alsóörsön június 5-7-ig zajló Országos Bajnoki Döntőn a Student a csoportmérkőzéseken a Szeged KKSE, a Postás SE és a Hajdúnánás Sport Klub csapatait utasította maga mögé, így csoportelsőként jutott be az elődöntőbe, amelyet a Ferencváros ellen kiütéses győzelemmel 26:11-re a szombathelyi csapat nyert. A Student Comfort KUK a fináléban a Debrecen legyőzésével (33:20) igazi csapatként kézilabdázva szerezte meg az országos bajnoki címet.

Ezt követően természetes volt, hogy Puskás Tivadar szombathelyi polgármester június 24-én a sajtó jelenlétében személyesen is köszöntötte az országos bajnokcsapatot.

Elsőként Pődör Zoltán, a csapat edzője köszönte meg a lányok egész éves munkáját. Elmondta, hogy a döntőn a lányok egy csapatként tudtak együtt dolgozni, mindig volt olyan játékos, akire számítani lehetett a szorosabb helyzetekben. Több kiváló egyéni teljesítmény volt a csapatban, de közülük Tamási Kata átlövőt és Lőrincz Brigitta kapust külön is kiemelte. Megköszönte a szurkolóknak, a lelkes buzdítást, akik a hazai pálya hangulatát varázsolták a csarnokba, így győzelemhez segítették a csapatot.

"Gratulálok az országos bajnoki címhez, Szombathely, kézilabda nagyhatalom lett" - mondta Puskás Tivadar köszöntőjében kiemelte, hogy egy ilyen sportteljesítmény mögött rengeteg lemondás van, de egy bajnoki cím mindig képes azt kárpótolni. Szombathely városa büszke a csapat bajnoki címére, hiszen ezzel ismételten öregbítették a város hírnevét.

A polgármester ezt követően díszoklevél átadásával és kézfogással köszöntötte az U11-es Országos Bajnokcsapat tagjait és edzőjét.

 

közösség

további frisss

lap tetejére