Kéz- és lábápolás: mutatjuk, mire kell figyelni és mi a trendi

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. február 22., hétfő •
Igaz, még tart a tél, de nemsokára kitavaszodik. Ilyenkor is fontos odafigyelni a megfelelő ápoltságra. Lövei Ágnes szombathelyi manikűröst, pedikűröst kérdeztük arról, mit tehetünk, hogy igényes legyen a kezünk és a lábunk, valamint, mi jellemzi a 2016-os körömtrendet.
Kéz- és lábápolás: mutatjuk, mire kell figyelni és mi a trendi

Nézzük, mi a menő idén! Ági elmondta, hogy a rózsaszín árnyalatai a legnépszerűbbek. Emellett az élénkebb színek is szerepet kapnak (a manikűr, a pedikűr és a műköröm területén is). Mindenki felejtse el a hosszú körmöket, mert 2016-ban a rövid a divat!

A szombathelyi hölgyek elsősorban a géllakkot választják, ez akár több hétig is kitart, nem kopik le. A téli időszakban, és most, a változékony időjárás miatt Ági egy olyan anyagot visz fel a körömre, ami jól alkalmazkodik a hőmérséklet változásához. Ez segít abban, hogy erősebb legyen a körmünk.

A körömápolás fontos a lábon is, főleg a téli időszakban, hiszen sokan például egy meleg csizmában dolgozzák végig a napot, vagy gyakrabban járnak szaunába, uszodába. Előfordulhat gombásodás, penészesedés a körömnél. Ma már számos lábápoló készítmény, krém van a piacon, amit otthon is lehet alkalmazni - teszi hozzá.

Amíg hideg van, ajánlott például a parafinos kéz- és lábápolás, ez jól táplálj a körmünket és a bőrünket (nemcsak nők vehetik igénybe, a férfiaknál is fontos az odafigyelés). Ennél a tevékenységnél a szakember eltávolítja az elhalt hámsejteket a kéz- vagy a lábfejünkről, majd egy tápláló anyaggal átmasszírozza az adott testrészt, ezzel hidratálja a bőrt. Utána a kezünket vagy a lábunkat egy gépbe kell helyezni, amiben meleg parafin van, ez pedig bejuttatja a hatóanyagot a bőrbe. Simább, puhább és rugalmasabb lesz a bőrünk, ezáltal jobban ellenáll a hidegnek is.

Ági hangsúlyozta, hogy télen fontos a cipőfertőtlenítés. Csizmát hordunk, amibe beleizzad a lábunk. Mit is jelent a fertőtlenítés? Erre a műveletre kitaláltak egy speciális gépet, amibe a cipőt bele kell helyezni. Az eszköz UV-fénnyel éri el, hogy steril (baktérium- és gombamentes) legyen a lábbelink.

 

közösség

további frisss

lap tetejére