Kalapácsvetés: Halász Bence Pars Krisztián elől hódította el a felnőtt országos bajnoki címet!

SzR-atletika.hu - Fotó: Török Attila és frisss.hu • 2017. június 11., vasárnap •
A Dobó SE 20 esztendős junior világ-. és Európa-bajnoka életében először győzte le versenyen Pars Krisztián olimpiai- és kétszeres Európa-bajnokot. Halász Bence 75.32 méterrel megnyerte a 122. atlétikai magyar bajnokságot!
Kalapácsvetés: Halász Bence Pars Krisztián elől hódította el a felnőtt országos bajnoki címet!

Az atletika.hu beszámolója alapján megállapítható, hogy nagyon szoros verseny volt, az 1. sorozatban az olimpiai bajnok, egymást követően 12 magyar bajnoki címet szerzett Pars Krisztián jutott a legtovább, 73 méterig szállt a szer, Pásztor bence 71.34-ig, Halász bence pedig 70.42-ig jutott.

Aztán a 2. sorozatban - utólag kiderült - eldőlt minden. Pásztor bence 71.35-re, Pars Krisztián 74.85-re, míg a 20 esztendős trónkövetelő Halász Bence 75.32-re javított!

Németh László és Németh Zsolt tanítványa a 3. sorozatban sem Halász, sem Pars nem teljesített érvényes dobást, de Pásztor sem javított.

A 4. kísérlete Hudi Ákosnak (Dobó SE) sikerült a legjobban, 71.30-ig szállt a szer.

Az 5. sorozatban Pars Krisztián összeszedte magát, 73.40-et dobott, Pásztor nem javított, Halász kísérlete érvénytelen volt.

Az utolsó sorozatban Halász Bence 73.48-at dobott, sem Pars, sem Pásztor nem javított.

Az ifjú bajnok a bajnoki cím megszerzése után nyilatkozott honlapunknak. 

Nehéz volt, nem voltam teljesen pihent, de összeszedtem magam egy dobásra. Természetesen örülök az országos bajnoki címnek, de egy kicsit zavarban is vagyok, hiszen a magyar atlétika egyik legnagyobb ikonját és meghatározó alakját győztem le, emellett ugye jó kapcsolatot is ápolunk. Az örömet kicsit beárnyékolja, hogy a sorozatnak jobban kellett volna sikerülnie, de majd a jövő hétvégén összehozom - vélekedett Halász Bence.

A végeredmény: 1. Halász Bence (Dobó SE) 75.32 méter, 2. Pars Krisztián (Dobó SE) 74.85, 3. Pásztor Bence 8ARAK UP Akadémia) 72.24, 4. Hudi Ákos (Dobó SE) 71.30.  

Halász Bence a jövő hétvégén Budapesten, az U23-as országos bajnokságon szerepel majd. 

közösség

további frisss

lap tetejére