Jön az 51. Savaria Nemzetközi Táncverseny

T.A. Fotó: Hornyák Emőke (archív) • 2016. június 09., csütörtök •
Akár mini EB döntő is lehet: A portugálokkal és az osztrákokkal is mérkőzünk.
Jön az 51. Savaria Nemzetközi Táncverseny

Több mint félszáz éve, 1966 óta minden évben rendszeresen tartjuk Szombathelyen a Savaria Nemzetközi Táncversenyt, melyre idén 26 ország legjobb párosai neveztek – hangzott el a Frisss FM reggeli műsorában Parais István, tájékoztatója. Az Agora Kulturális Központ igazgatója elmondta, 2016-ban a verseny keretein belül lesz az úgynevezett tíztánc bajnokság is ahol – nevéből is adódóan – öt latin és öt standard táncot adnak elő a párosok. – Hogy ez mennyire nem csak művészet, hanem sport is egyben, a párosok ezeket a táncokat négyszer ismétlik meg a döntőig – jegyezte meg Parais István.

A táncosokat szinte saját, egykori kollégáik pontozzák, a régi „nagy” táncosokból álló zsűri 12 országból érkezik a vasi megyeszékhelyre. A verseny egyik, hogy úgy mondjam időszerű érdekessége lesz, hogy nem csak a zöld gyepen, hanem a parketten is találkoznak Ausztria, Magyarország, Portugália és Izland legjobbjai, mindjárt itt a Savarián is rendezvén egy kisebb döntőt – mondta Parais István.

A Savaria Nemzetközi Táncversenyen a versengés mellett színes programok is várják az érdeklődőket, „szigorúan” a lendült, a tánc, a vetélkedés jegyében, fellép többek közt a Galaxy Klub, a Westside TSE. és a Savaria formációs táncosai is. 

Íme, a táncosok listája:

Program:
13.00 Elődöntők
19.00 Középdöntők, döntők
Jegyek:
• 2 700 Ft /elődöntők
• 5 200 Ft / döntők
Elővétel:
• AGORA – Jegyiroda (Március 15. tér 5., tel.: 20/502-9351, Nyitvatartás: H–P 9.00–17.00, Szo 9.00–13.00)

közösség

további frisss

lap tetejére