Itt az oktatóvideó, hogyan élhető túl egy a párizsihoz hasonló mészárlás

frisss.hu, 24.hu • 2015. november 19., csütörtök •
A videó bemutatja azokat a túlélési szabályokat, amikkel nagyobb esélyünk van élve megúszni egy ilyen akciót. A kulcsszavak: fuss, rejtőzz, harcolj!
Itt az oktatóvideó, hogyan élhető túl egy a párizsihoz hasonló mészárlás

Ez az oktatóvideó Houstonban készült egy államilag finanszírozott biztonsági program részeként. A téma szakértője szerint alapvetően három választásunk van, ha egy a semmiből előbukkanó fegyveres támadó közelébe kerülünk: elfutunk, elrejtőzünk, vagy ha az előző kettő nem megy, akkor harcolunk.

Nemrég sajnos mindegyikre láthattunk példát, hiszen a Bataclan beli terrortámadást túlélő egyik magyar fiú barátnőjével együtt kúszva érte el a back stage-kijáratot és menekült ki az épületből, más esetben olvashattunk, hogy halottnak tettették magukat, hetekkel korában pedig egy vonaton lövöldöző terroristát szabadságos katonák gyűrtek le és tettek ártalmatlanná.

A biztonsági szakértők még néhány ponttal ki szokták egészíteni a tudnivalók listáját – például azzal, hogy kerüljük el a menekülő tömeget, hiszen a terroristák pont a tömegbe lőnek; ne közvetlenül a fal mellett fuss, mivel sokszor a visszapattanó lövedékek is gyilkolhatnak; futni fedezékről fedezékre, a támadás vonaláról szögben lemozdulva és cikk-cakkban érdemes – ezzel együtt az említett oktatóanyag szépen összefoglalja, amit tudni érdemes – tudtuk meg a 24.hu cikkéből. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére