Így leszel bomba formában nyáron

kg Fotó: Hornyák Emőke • 2016. május 03., kedd •
Nem vagy elégedett a testeddel? Ott virít a narancsbőr? Nem elég feszes? Segítünk!
Így leszel bomba formában nyáron

A legtöbb nő, amikor elmúlik a tél, vagy már elkezdődik a tavasz, elhatározza, hogy nekiáll edzeni és fogyókúrázni, mert elégedetten akar feszíteni a bikinijében. Aztán a strand bejáratánál jön a ledöbbenés, hogy hopsz, idén sem sikerült… Sokan azt sem tudják, hogy kezdjenek bele az elhatározásuk megvalósításába. Azért, hogy segítsünk a nőknek, megkerestük Geröly Mónika fitneszedzőt.

Ha valaki az edzőtermet választja, nem pedig otthon végzi el a gyakorlatokat, akkor olyan gépeket próbáljon ki, amik a gyenge pontokat, tehát a csípőt, a feneket, a hasat és a combot alakítják, ezeket kell leginkább átmozgatni. Aki jól szeretne kinézni nyáron, még nem késett el, formába hozhatja magát! Ehhez azonban heti három-négy, legalább egy órás edzés szükséges. (Fél óra után kezdődik el a zsírégetés.)

Mónika nagyon fontosnak tarja, és a lányok többsége is előnyben részesíti a kardiógépeket. Ezeknek a zsírégetésben van szerepük: a futópad, a sífutógép, a bicikli és a taposó. Ezekkel érdemes elkezdeni a mozgást, és utána térhetünk át az erőgyakorlatokra, például a combfeszítésre.

A vékonyabbak nagyobb súllyal dolgoznak kevesebbet, az erősebbek pedig kisebb súllyal többet. Nagyjából 4x10 darab gyakorlatot kell végezni a hatás érdekében. A combnak lehet a felső, a hátsó, a belső és a külső részét is erősíteni.

Hasizom gyakorlatból inkább kevesebbet végezzünk, de azt szabályosan. Ne a karunk segítségével emelkedjünk, hanem az izmok erőltetésével.

Plankedzést is csinálhatunk: ez az jelenti, hogy egy adott helyzetben megtartjuk a testsúlyunkat. Az a jó, ha egy percig tudjuk tartani, de először mindenképp kevesebbel kell indítani, például fél perccel, közben pedig lehet növelni.

A karunkat géppel is erősíthetjük, de aki otthon szeretne edzeni, használjon súlyzókat:

A mozgás azonban nem elég ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkbe. A sportolás az egészséges életmódhoz mindössze csak harminc százalékban járul hozzá. A szakember szerint nagyon fontos, hogy délelőtt fogyasszunk szénhidrátot, ne fehér, hanem barnalisztből készült termékeket vásároljunk, valamint ötször étkezzünk egy nap, többször kevesebbet. Sokat kell inni, és figyeljünk arra, hogy szinte minden étkezésnél legyen zöldség. Ez beállítja a vércukorszintünket, és segíti a fogyókúránkat.

Nagyon fontos az edzés utáni nyújtás, az emberek nagy része ezt szereti elfelejteni. Ha nem nyújtjuk le az izmainkat, akkor azok lerövidülnek, ez pedig egy idő után problémát okoz majd. A legjobb, ha egy-egy gyakorlat után egyből lenyújtjuk az adott izmot.

A fogyókúra előtt nem árt egy méregtelenítő, léböjt kúrát csinálni. A folyamat során kimossuk a szervezetünkből a méreganyagokat, így a vitaminok jobban beépülnek a szervezetünkbe. Négy-kilenc napos is lehet egy ilyen kúra, ekkor csak iszunk. De közben használhatunk kiegészítő kapszulákat, amik az éhségérzetet csökkentik. Ezen kívül vitamint, fehérjét és ásványi anyagokat is bevihetünk.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére