Így karácsonyoznak a kézilabdázók

Szita Róbert • 2015. december 24., csütörtök •
A Kozma Szerszám – Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia felnőtt csapatának tagjai is nagyon várják már az ünnepeket. A szépen megterített asztalokról náluk is a halászlé, a töltött káposzta és bejgli fogy majd leginkább.
Így karácsonyoznak a kézilabdázók

Hibátlan teljesítménnyel, mind a kilenc bajnoki mérkőzésüket megnyerve térhettek jól megérdemelt pihenőjükre a szombathelyi női kézilabdázók. Most azért kerestük meg őket és vezetőedzőjüket, hogy megtudjuk tőlük, hol töltik az ünnepeket, illetve, hogy milyen finomságok kerülnek az ünnepi asztalukra. 

Bölöni Roland az ünnepeket, mint mindig, ezúttal is családi körben tölti.

Ma mentem el édesanyámért és nagymamámért, hogy együtt tudjuk tölteni az ünnepeket. Ez minden évben így van, van, amikor ők jönnek hozzám, máskor pedig én megyek haza, Komáromba. A szüleim által elém varázsolt hazai ízeket szeretném újra kiélvezni - tudtuk meg a csapat vezetőedzőjétől.

Jámbor Réka Karácsonykor hazautazik a családjához, Dégre. 
Együtt töltjük az ünnepeket, közben nagy evéseket és ivásokat rendezünk. Kedvenc ételem a halászlé – mondta el megkeresésünkre a csapatkapitány. 

Ghetu Andrea idén is, mint minden évben családi környezetben, Nagyatádon tölti az ünnepeket. 
Kedvenc ünnepi ételem a húsleves, a töltött káposzta és a mákos beigli – tudtuk meg a csapat eredményes átlövőjétől. 

Mórocz Alexandra a halászlét és a bejglit kedveli leginkább. 
A Szentestét apukámmal és a nagyszüleimmel töltöm, december 25-26-án pedig anyukámmal megyünk rokonlátogatóba – mondta el érdeklődésünkre a fiatal tehetség. 

A fiatal kapus, Szovák Viktória a karácsonyi ünnepeket mindig a szeretteivel tölti és minden finomságból eszik egy keveset. 
Ilyenkor összegyűlik az egész család. Szenteste szűkebb családi körben, szüleimmel és nagyszüleimmel vagyunk, másnap és harmadnap tágabb körben ünneplünk - nyilatkozta honlapunknak a tehetséges hálóőr. 

A 16 esztendős Győrffy Réka a karácsonyt, mint minden évben, idén is a családjával tölti.

December 24-én általában nálunk gyűlik össze a család egy közös vacsorára és ajándékbontásra. A délelőtt és délután folyamán a nagy készülődés játszik szerepet. Sütünk, főzünk es fát díszítünk. December 25-én nekem nemcsak karácsony van, hanem az édesanyám születésnapja is, ezért nekem az is nagyon fontos ünnepnap. Ezt a napot a család általában a nagyszüleimmel tölti, ahol egy közös ebéd vár ránk, és emellett felköszöntjük az édesanyámat. Réka kedvenc étele a hal, a töltött káposzta és a Sztroganoff, de nagyon szereti a nagyi által készített hatlapost és linzerkarikákat is - fűzte hozzá Réka. 

Csépke Dominika az ünnepeket meghitt, családi környezetben tölti az Alföldön, a rokonokkal, akikkel sajnos csak nagyobb ünnepekkor találkozhatnak. 
A karácsony elképzelhetetlen nálunk a nagymamám által készített igazi szabolcsi töltött káposzta nélkül. De a cipóban tálalt fokhagyma-krémleves is a kedvenceim közé tartozik - mondta el nekünk a tehetséges sportoló. 

A női kézilabdázók január 4-én kezdik meg a felkészülést a tavaszi szezonra. Az első bajnoki meccset február 21-én játssza a Kozma Szerszám - Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia.    

 

közösség

további frisss

lap tetejére