Így éld túl a kötelező karácsonyi céges bulit!

Tóth Eszter • 2016. december 18., vasárnap •
Adunk néhány tippet az alapvetően introvertált munkatársaknak.
Így éld túl a kötelező karácsonyi céges bulit!

A karácsonyi céges buli sok dolgozónak az év csúcspontja, hiszen ilyenkor a partizás mellett egy kicsit arra is van idő, hogy jobban megismerd a kollégáidat, és nem csak munkatársként, hanem magánemberként is kommunikálj velük. Elengedheted magad, kötetlenül beszélgethetsz és még az is kiderülhet (lehet, hogy némi alkoholos rásegítéssel), hogy a legnagyobb faarc igazából tök jó fej. Persze vannak olyan típusú emberek, akik az ilyesféle társas rendezvényt a hátuk közepére sem kívánják, csak azért vesznek rajta részt, mert mindenkinek ott kell lennie, vagy mert nem szeretnének kilógni a tömegből. Most nekik adunk néhány jó tanácsot, hátha a végén még élvezni is tudják majd a bulit.

Tervezz előre!

Napokkal előtte tervezd meg, hogy mikor indulsz, mit veszel fel, hogyan és mivel jutsz el a helyszínre. Így ezeken már nem a parti előtt kell stresszelned.

Mindig legyen hihető mentséged arra, miért lépsz le korábban a buliból!

Nem baj az, ha csak azért mész, hogy megmutasd magad a főnökségnek, és már este nyolckor a hazaindulást tervezgeted. Mindig legyen egy normális, hihető indokod a távozásra (nem, a náthás az aranyhörcsögöm nem az), így nem sértődik meg senki.

Használd ki az ott töltött időt!

Ha nem vagy az a nagy partiarc egy ilyen rendezvény remek teret adhat a kapcsolatépítésnek is. Nézd meg, kik lesznek ott a cégtől (vagy partnercégektől), akikkel érdemes lehet közelebbi ismeretséged kötnöd és az ott töltött időben fókuszálj rájuk.

Ne igyál túl sokat!

Ha eleve gátlásosabb típusú ember vagy, megeshet, hogy az italból szeretnél erőt meríteni, hogy bátrabbnak és jobb társasági lénynek tűnj. Ebből azonban kisülhet az is, hogy te leszel az első, aki leissza magát a sárga földig, így az egész iroda rajtad röhög majd. Ha ismered a határaidat, akkor könnyű dolgod van, ha viszont hajlamos vagy túlzásokba esni, érdemes bevetned néhány apró trükköt. Lehet, hogy bután hangzik, de jelölgesd a csuklódon, hogy épp hány pohár piánál tartasz. Így látod, ha túllépted a limitet. Egyébként pedig mindig figyelj arra, hogy legyen valami a poharadban, amit magaddal cipelsz, így a kollegák sem próbálnak elcsábítani egy újabb körre.

Érkezz korán!

Így még a tömeg előtt beszélgethetsz nyugodtan a szintén hasonló gondolkodású kollegákkal.

Készülj fel” a munkatársakra!

Szervezzetek meg páran egy alapozó iszogatást, és aztán menjetek együtt a buliba, így ha kínossá válna később egy-egy szituáció, mindig van egy csoport, akikhez nyugodtan visszamehetsz.

Ne menekülj mindig a WC-be!

Tudom, ott mindig nyugalom van és nem zavarnak az emberek feleslegesen, de ha húsz percnél tovább vagy bezárkózva egy fülkébe, felmerülhet másokban a gyanú, hogy drog vagy emésztési problémáid vannak.

Kerüld el a kínos csendet!

Mindig legyenek előre „legyártott” kérdések a fejedben, amiket a beszélgetések során fel tudsz tenni. Ha valakitől kérdezel valamit (általában róla), akkor nagy valószínűséggel beszélni fog, így nem lesz kínos hallgatás, sőt még úgy is tűnik, mintha érdekelne téged, hogy mi van vele.

Menj haza!

Ha semmiképp sem megy a dolog, menj nyugodtan haza! Annak nincs értelme, hogyfeszengesz egy estén át és a végén borzasztó élményekkel távozol.

Azért mindenképp érdemes adnod egy esélyt a karácsonyi partiknak, mert még a végén kiderül, hogy a kollégaid nem is rossz arcok, sőt jól is érzed magad a társaságukban. És ki tudja, lehet, hogy jövőre te leszel majd az egyik főszervező!

közösség

további frisss

lap tetejére