Idén felrobban a színpad: Kőszeg színre viszi a nyarat

frisss.hu • 2015. május 13., szerda •
Az utcaszínháztól a Grecsó testvérekig, a Hollósi Frici emlékesttől a Hotel Mentholig minden belefér a kőszegi nyárba. De jön Hámori Gabi és Epres Attila is.
Idén felrobban a színpad: Kőszeg színre viszi a nyarat

„Fontosnak tartjuk azokat az előadásokat, amelyeket Kőszegen készítünk. Évek óta együttműködünk a szombathelyi Mesebolt Bábszínházzal, akikkel idén egy Jeles András darabot állítunk színpadra. Ez egy felnőtteknek szóló József-történetet mutat be, amit a bibliai alapok mellett azért át-át sző a rendező egyéni látásmódja” – mondta Pócza Zoltán, a Kőszegi Várszínház igazgatója a Frisss.hu-nak.

Emellett természetesen idén sem maradnak el a nagyszínpadi bemutatók.

A falu rossza című előadás készül idén a vár falai között. A darabot még a 19. század közepén, mint népszínmű mutatták be, mi azért nem erre a vonalra törekszünk, hanem egy kétfelvonásos vígjátékot láthat majd a közönség. A dramaturgia és a zene is változni fog. Az évek óta visszajáró zenészeink –akik amúgy a Somogy Népzenekar magját is adják – dolgoznak a darab zenéjén. A mű kicsit nyelven a mai magyar valóságról szól, arról, amiben élünk” – folytatta.

A stáb nagyrészről változatlan. Idén is jön Kőszegre Hámori Gabriella, Szilágyi Csenge és a Weöres Sándor Színház színésznője, Bánfalvi Eszter is. A férfiak vonatkozásában Gazsó György és Epres Attila érkezik.

„Azt hiszem idén fel fog robbanni a színpad, amikor a jó kocsmajelenetek és a jó zene mellett a művészi játék el fogja bűvölni a közönséget” – mondta az igazgató.

De nem csak a felnőtteknek ígérnek szórakozást. Csecsemőszínházi előadás is, a nagyobb gyerekeknek szóló utcaszínház mellett.

Fontos újdonság, hogy elkészült a kőszegi vár is, a belső terek és a két várudvar. A színházba jövő hölgy vendégek így bátrabban húzhatnak alkalmi cipőt.

A győztes bor idén a rozé lesz, ezt üvegpohárból lehet kortyolgatni majd a várudvarnál.

A teljes program itt található. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére